23948sdkhjf

Husk det rigtige monitorkabel

Fladskærme og bærbare computere sælges i denne tid som soft-ice på en hed julidag. Dette sker samtidig med, at der er skred i standarderne for, hvordan tingene skal forbindes. Forskellig estandarder blandes sammen og det kan i mange tilfælde resultere i, at man som kunde kommer hjem med det forkerte udstyr. IT-kabeleksperten Sandberg rækker en hjælpende hånd ud.
VGA, HDMI, S-Video og DVI i en række forskellige standarder kan nemt blive blandet sammen. Resultatet er i mange tilfælde, at en kunde kommer hjem med noget nyt udstyr, som ikke kan forbindes til det eksisterende. Sandberg A/S, der er Danmarks ekspert nr. 1 i IT-kabler, rækker en hjælpende hånd ud.

Hos Sandberg har man erkendt, at man ikke kan forvente af personalet i de enkelte butikker, at de har et indgående teknisk kendskab til de mange standarder og hvordan de kan forbindes. Anders Petersen, produktchef hos Sandberg A/S, forklarer:

- Den gamle standard VGA er analog, men har et anderledes opdelt signal på en anden frekvens end f.eks. S-Video og Composite. Så de kan slet ikke forbindes, selv om de alle er analoge. De nye standarder, som bygger på DVI, er digitale. Et HDMI kabel er rent faktisk et DVI-signal, blot i en anden type kabel med en anden type stik på.

Han fortsætter:

- For at gøre forvirringen komplet, så putter nogle producenter af skærmkort og skærme også et analogt VGA-signal ind på det samme stik som det digitale DVI-stik. Ved at kombinere begge signaler i det samme stik, kan man spare en port på computeren eller skærmen, men det gør det altså ikke lettere at købe det rigtige kabel.

Sandbergs online hjælpeprogram, Sandberg Guiden, har til gengæld fuldstændigt styr på alle de forskellige standarder, og kan endda fortælle hvilken løsning, der vil give den bedste billedkvalitet, hvis der er flere valgmuligheder. Man vælger blot, hvad man vil forbinde med hinanden, f.eks. fladskærm og stationær computer, og i det næste vindue markerer man alle de stik, man kan se er ledige på begge apparater. Ud fra disse valg, vil Sandberg Guiden så komme med mulige løsninger, der er sorteret sådan at den bedste løsning er øverst.

Kilde: Sandberg / http://www.sandberg.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078