23948sdkhjf

GN Resound bremses af tyske myndigheder

Aftalen mellem GN Resound og schweiziske Phonak er stadig ikke faldet helt på plads. De tyske konkurrencemyndigheder vurderer, at de to skaber ulige konkurrencevilkår på markedet og holder derfor igen med en godkendelse.
GN indgik den 2. oktober 2006 en aftale om at sælge GN ReSound til Phonak for en samlet kontant pris på 15,5 mia. kr. på nettogældfri basis. Aftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelser i en række lande.

Som tidligere meddelt har Phonak opnået godkendelse fra alle konkurrence-myndigheder med undtagelse af de tyske konkurrencemyndigheder, Bundeskartellamt.

Måske et forbud
GN har i torsdags modtaget en foreløbig udtalelse fra Bundeskartellamt, hvori de udtrykker betænkeligheder ved det aftalte salg af GN ReSound i relation til den fremtidige konkurrencesituation. Dette kan indebære et forbud.

De tyske konkurrencemyndigheder mener, at Phonaks køb af GN ReSound vil resultere i et oligopol (kollektiv dominans) på det tyske marked for høreapparater.

GN forundret
GN er forundret over myndighedernes udtalelse og er af den opfattelse, at der er betydelig konkurrence på det tyske marked, samt at konkurrence-situationen fortsat vil være betydelig efter en sammenlægning af GN ReSound og Phonak.

Udtalelsen fra de tyske konkurrencemyndigheder er ikke et endeligt forbud. Den endelige beslutning vil blive taget i april. GN har en markedsandel på ca. 8% af det tyske marked og mindre end 5% af GN’s omsætning inden for høreapparater genereres på det tyske marked. GN arbejder fortsat på at identificere mulige tiltag, der vil føre til gennemførelse af handlen.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093