23948sdkhjf

ETK EMS udvider SMD-kapaciteten

Elektronikkoncernen ser nomineringen til Den Gyldne Loddekolbe som et stort skulderklap for den udvikling, man har gennemgået de sidste fem år.
ETK EMS Group – som er det overordnede navn for ETK EMS Skanderborg og ETK EMS Frederikssund, der tidligere hed ETK Elektronik – er blandt de syv nominerede til Den Gyldne Loddekolbe.

Det vækker naturligvis glæde hos elektronikproducenten, som vandt titlen i både 2010 og 2012, mens det i 2011 blev ved nomineringen.

- For det første er vi meget stolte af igen at være nomineret, hvilket vi har været hvert år, Axcon har indstillet til prisen. Vi har vundet prisen to gange, men er fortsat meget sultne på endnu en titel, fordi det virkelig betyder noget for os og er et kæmpe skulderklap for den strategiske beslutning, vi lavede for cirka fem år siden med investering i prototypeområdet, siger Torben Drejer, COO hos ETK EMS Skanderborg, til Electronic Supply.

Han opsummerer udviklingen på fabrikken i Jylland således:

- ETK EMS Skanderborg har haft en selvstændig prototype-”fabrik i fabrikken” i fem år med egen SMD-linie og 110 procent dedikerede medarbejdere, som udelukkende laver prototyper. Det er ikke kun i montagen, men også i datahåndteringen og indkøb.

SMD-kapaciteten er fordoblet
Successen i Skanderborg har naturligt nok gjort, at EMS EMS Group har spejlet konceptet i Frederikssund, hvor udviklingen over de sidste par år for alvor har taget fart.

- Det set-up som ETK EMS Skanderborg har været garant for igennem flere år, og som allerede har vundet priser, bliver helt naturligt også gennemført fra ETK EMS Frederikssund, som igennem de seneste to år virkelig har taget stafetten på det sjællandske marked og i dag har flere prototyper igennem huset end nogensinde tidligere, siger Torben Drejer.

Indeværende år ser derfor ud til at blive det bedste i den femårige fabriks levetid, og det skyldes især en vækst på prototyper til et væld af forskellige kunder.

- ETK EMS Skanderborg håndterer nu også en håndfuld kunder som selv har egen elektronikproduktion, men har valgt at ligge prototype produktionen hos ETK EMS for at undgå det forstyrrende element i egen daglige drift, beretter Torben Drejer.

Han er derfor ikke i tvivl, da han skal begrunde, hvorfor ETK EMS Group fortjener at vinde Den Gyldne Loddekolbe for tredje gang på fire år:

- ETK EMS Skanderborg og ETK EMS Frederikssund fortjener prisen igen i år, fordi vi ikke hviler på laurbærrene. Vi har i 2013 udvidet kapaciteten i prototypeafdelingen med en fordobling af SMD-kapaciteten og senest med ekstra dedikerede medarbejdere.

Fakta: Den Gyldne Loddekolbe

Den Gyldne Loddekolbe er siden 2010 blevet uddelt hvert år af udviklingshuset Axcon til den danske elektronikmontagevirksomhed, der har det bedste produkt indenfor prototypeproduktion.

Axcon indsamler nomineringer, som vurderes ud fra fem parametre: håndtering af styklister, hurtighed, kvalitet, rådgivning og sparring samt overslag/kostberegninger.

Herefter er det op til de udviklere, der modtager Axcons nyhedsbrev, at stemme blandt de syv nominerede, som i år omfatter Alpha-elektronik, BB Electronics, CB Svendsen, ETK EMS Group, HP Elektronik-montage, HLH Electronics og Styromatic.

ETK EMS Group vandt titlen i både 2010 og 2012, mens BB Electronics løb med hæderen i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093