23948sdkhjf

Automatisk temperaturovervågning skal sikre medicinen

Teknologivirksomheden Ekahau står bag et nyt automatisk temperaturregistreringssystem, der skal overvåge samtlige cirka 800 køleskabe, frysere og kølerum på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.
Ekahau anslår selv, at der er tale om verdens største samlede temperaturmåling baseret på RTLS – Real Time Location System. Og potentialerne er store for kvalitetssikring, dokumentation og sparet tid og strøm, hedder det i en pressemeddelelse fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

960.000 kroner kostede det, da én fryser gik ned en weekend i efteråret 2011. Indholdet var blandt andet antistoffer, antigener, forskellige prøver og andet kostbart forskningsmateriale. Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler kasserer desuden hvert år store mængder medicin, fordi kravene til rette temperatur ikke har været overholdt. Samtidig bruger hver afdeling anslået en time om dagen på manuelt at registrere og dokumentere temperaturen i forskellige temperatur¬regulerede rum, køleskabe og frysere.

- De kvalitetsansvarlige på afdelingerne har simpelthen gået rundt til alle køleskabe og frysere en gang i døgnet og har aflæst temperaturen på et termometer, og noteret det i et skema. Hvis det skete kl. 15, og køleskabet så stod af kl. 16, gik der næsten et døgn, før det blev opdaget. Og så går uerstattelige forskningsprøver eller dyr medicin tabt, fortæller projektchef Arne Winther fra Devoteam, der hjælper hospitalerne med temperaturmålingsprojektet.

Men sådan skal det ikke længere gå for sig. Der er nu monteret RTLS-tags til automatisk temperaturregistrering på samtlige ca. 800 køleskabe, frysere og kølerum på Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler. Hver RTLS-tag koster omkring 2300 kroner.

RTLS-projektet er et eksempel på en afledt effekt af det store byggeprojekt, Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som ikke bare skal bygge nye rammer til gamle vaner, men hjælpe organisationen med at finde nye og mere effektive arbejdsmetoder og teknologier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063