23948sdkhjf

Første Nokia-regnskab efter salg af mobildivision

Den finske koncern kunne notere fremgang fra tredje til fjerde kvartal, men salget falder sammenlignet med 2012.
Nokia omsatte i 2013 for 12,7 mia. euro 94,8 mia. kr.), og det betød en tilbagegang på 17 procent sammenlignet med 2012. For fjerde kvartal isoleret set blev det til en omsætning på 3,5 mia. euro (26,1 mia. kr.) – eller 18 procent bedre end i tredje kvartal.

I fjerde kvartal endte overskuddet efter ekstraordinære omkostninger på 0,05 euro pr. aktie, hvilket også blev resultatet for helåret. Dermed var der tale om en betragtelig fremgang fra -0,2 euro pr. aktie i 2012.

- I fjerde kvartal producerede Nokias fortsættende aktiviteter en sund, underlæggende driftsmargin på 12 procent. Mens første kvartal i året er sæsonmæssig svag for vores fortsættende aktiviteter, forventer vi fortsat, at en lukning af aftalen med Microsoft vil forbedre Nokias indtjeningsprofil markant, siger bestyrelsesformand og fungerende CEO Risto Siilasmaa.

Nokias aktionærer accepterede i november et frasalg af koncernens mobiltelefon-produktion til Microsoft for 41 mia. kr. Blandt de fortsættende aktiviteter i koncernen er nu hovedsageligt Nokia Siemens Networks. Af dagens regnskab fremgår det dog ikke, hvordan indtægterne fra Microsoft-salget skal bruges.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.667