23948sdkhjf

Iværksættere melder om vækst: Ansætter over 200

Syv af ti virksomheder i forskerparken Scion DTU oplevede omsætningsvækst i 2013, hvor der samlet blev skabt over 200 arbejdspladser.
To ud af tre iværksættervirksomheder i Danmarks største forskerpark, Scion DTU, øgede omsætningen i 2013. Samtidig ansatte de 206 virksomheder sidste år over 200 nye medarbejdere.

De videntunge virksomheder fremhæver adgang til viden, netværk, nærheden til DTU samt muligheder for løbende at skalere deres fysiske rammer op og ned som afgørende for dem.

Store danske virksomheder har skullet indrette sig anderledes gennem krisen for at sikre overlevelse og konkurrencedygtighed. Det har de gjort med succes. Nu antyder nye tal fra Danmarks største forskerpark, Scion DTU, at også iværksætterne inden for it, cleantech og lifescience er ude på den anden side af krisen.

Internationalt miljø
I en analyse blandt de 206 virksomheder, der bor i forskerparken, svarer 69 procent således, at de oplevede vækst i omsætningen i 2013, mens de samlet har ansat over 230 nye medarbejdere i 2013.

-2013 var et godt år for virksomhederne i Scion DTU med seks gazellevirksomheder, omsætningsvækst hos to ud af tre og mange nye job skabt. Virksomhederne fremhæver, at de unikke muligheder, som en forskerpark giver, bidrager positivt til deres udvikling, siger Steen Donner, CEO for Scion DTU, der også hæfter sig ved graden af internationalisering af iværksætterne.

Af de 206 virksomheder med adresse i Scion DTU arbejdede hele 85 procent internationalt. 40 nye virksomheder kom til Scion DTU i 2013, og andelen af udenlandsk ejede virksomheder i Scion DTU er nu oppe på 16 procent.

Brug for netværk
-Iværksætterne har brug for netværk og for at kunne skifte retning og tempo. De angiver også, at muligheden for løbende og hurtigt at kunne skalere de fysiske forhold samt nærheden til DTU, er vigtigt for dem, siger Steen Donner.

Scion DTU flyttede i 2013 væggene for virksomhederne 114 gange, med 53 interne rokader, 40 indflytninger og 21 udflytninger og stod for flere end 55 netværksaktiviteter med over 3000 deltagere.

Samtidig lykkedes det at tiltrække flere virksomheder inden for forskerparkens kernesegmenter; it, cleantech og lifescience, hvilket giver mulighed for i 2014 at lave endnu flere målrettede aktiviteter for virksomhederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078