23948sdkhjf

Stabil indtjening trods faldende omsætning hos Atea

Atea A/S kan med regnskabet for fjerde kvartal 2013 glæde sig over, at der er vækst på bundlinjen, selvom omsætningen er faldet. Samtidig stiger omsætningen i den samlede Atea-koncern.
Omsætningen hos Atea A/S lød i fjerde kvartal 2013 på 1,6 mia. kr., hvilket er et fald på 8,7 procent sammenlignet med samme kvartal i 2012. Til gengæld kan virksomheden glæde sig over et driftsresultat (ebitda) på 127,7 mio. kr., hvilket betyder, at indtjeningen er forbedret med 2,3 procent i forhold til året før.

For Atea-koncernen som helhed ser fjerde kvartal lidt bedre ud. Omsætningen for det sidste kvartal af 2013 lander således på knap 6,9 mia. norske kr., hvilket er en vækst på 8,3 procent sammenlignet med samme kvartal året før. I perioden endte driftsresultat i den samlede koncern på 360 mio. norske kr.

For hele året 2013 endte omsætningen for den samlede Atea-koncern på 22,1 mia. norske kroner, hvilket er en stigning på 5,6 procent sammenlignet med 2012. Driftsresultatet for 2013 endte på 800 mio. norske kroner.

Forventning om nye it-investeringer i 2014
Ifølge Atea afspejler kvartals- og årsregnskabet stadig et marked, hvor efterspørgslen på pc’er er faldende, og hvor dette fald ikke er blevet kompenseret af et øget salg af smartphones og tablets. Det forklarer blandt andet nedgangen i Ateas omsætning i hardware-forretningen.

- Vi forventer en stabilisering af pc-markedet i 2014, og vi kan så småt mærke, at opsvinget er på vej til Danmark. Flere virksomheder begynder at planlægge migrering til Windows 8.1. Det betyder it-investeringer og udskiftning af den bestående pc-platform hos mange virksomheder. Derfor forventer vi, at markedet vil tage fart og ser frem til det kommende år, siger afgående koncernchef i Atea A/S, Claus Hougesen, i forbindelse med regnskabet.
Læs mere om: ATEA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078