23948sdkhjf

Polaris Private Equity køber Louis Poulsen Lighting

Syv år efter at Polaris Private Equity sammen med en medejer solgte Louis Poulsen Lighting til italienske Targetti Sankey, køber selskabet nu lampekoncernen bag de ikoniske PH-lamper tilbage.
Polaris Private Equity har således indgået aftale med den italienske Targetti Sankey-koncern omkring købet af Louis Poulsen Lighting. Italienerne købte Louis Poulsen i 2007 af blandt andre Polaris, som havde ejet virksomheden siden 1999.

- Vi er glade for, at vi i Polaris får en kapitalstærk ejer, som kender vores forretning indgående og kan give Louis Poulsen de bedste vilkår for at fokusere på fortsat udvikling af virksomheden og vores unikke produkter. Vi har skabt en stærkere virksomhed i de senere år gennem et målrettet arbejde med at effektivisere produktionen og løfte kvalitetsniveauet – og med Polaris ombord er vi nu klar til igen at sætte vækst på dagsordenen, siger Søren Schøllhammer, Vice President i Louis Poulsen.

Business as usual
Louis Poulsens daglige ledelse fortsætter uændret. Virksomheden beskæftiger i alt 450 medarbejdere, og hovedsædet er beliggende i København. Størstedelen af virksomhedens ca. 300 danske medarbejdere arbejder i den moderne produktion i Vejen, hvor der i 2013 blev fremstillet 217.000 enheder. Louis Poulsen forventes i 2013 at nå en omsætning på ca. 675 mio. kr., hvoraf ca. 70 procent stammer fra internationalt salg.

- Louis Poulsen er en veldrevet virksomhed med stærke udviklingskompetencer, en effektiv og højt specialiseret produktion og et enestående brand både i Danmark og internationalt. Virksomhedens unikke produkter og status som designikon er et stærkt udgangspunkt for yderligere vækst, og vi ser frem til at bidrage til udviklingen i de kommende år, hvor vi vil sikre, at Louis Poulsen får de rette rammer for at realisere virksomhedens betydelige potentialer, siger Allan Bach Pedersen, partner i Polaris.

Aftalen er betinget af sædvanlige godkendelser, og det er mellem parterne aftalt ikke at oplyse købsprisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062