23948sdkhjf

Danfoss skyder milliarder i dansk-tysk solcelle-alliance

Danfoss og tyske SMA vil skabe en af verdens største converter-alliancer. De to selskaber ønsker således at indgå et strategisk partnerskab, der skal øge deres konkurrenceevne.
Danfoss A/S og tyske SMA Solar Technology AG ønsker at indgå i et tæt strategisk partnerskab, der skal give begge selskaber betydelige skalafordele. Danfoss køber i den forbindelse 20 procent af aktierne i tyske SMA for den nette sum af 2,3 mia. kroner. Samtidig overtager SMA Danfoss’ solar inverter-forretning.

- Med det tætte samarbejde mellem Danfoss og SMA, der har en unik position på markedet for solar-inverterer, skaber vi sammen en af verdens største converter-alliancer og opnår samtidig en global tilstedeværelse. En ejerandel på 20 procent af SMA er et stærkt signal om, at vi fortsat ønsker at bidrage til udvikling af solområdet. Danfoss får fremadrettet stor gavn af skalafordelene og vækstraterne i solbranchen, forklarer Niels B. Christiansen, President & CEO for Danfoss.

Styrker førerpositionen på det globale marked
Med erhvervelsen af Danfoss’ solar inverter-forretning får SMA en endnu mere attraktiv produktportefølje. Efter den endelige afslutning af handlen vil SMA’s portefølje blive lanceret i det hastigt voksende segment for mellemstore solcelleanlæg i Europa, Kina og USA.

- Den strategiske alliance med Danfoss styrker SMA’s førerposition på det globale solar-inverter-marked. Vi står over for et meget konkurrencepræget marked med øget prispres. I den forbindelse vil SMA drage fordel af Danfoss’ mangeårige erfaringer med frekvensomformere. Dette marked har nemlig gennem lang tid været kendetegnet ved intens konkurrence. Som følge heraf har det været Danfoss’ strategi løbende at bringe omkostningerne ned. Ved at etablere et tæt partnerskab er der et betydeligt potentiale for yderligere forbedringer hos begge selskaber, siger Pierre-Pascal Urbon, der er CEO for SMA.

Danfoss køber 6,94 millioner SMA-aktier til en samlet pris på 302,4 mio. euro (knap 2,3 mia. kroner) eller 43,57 euro pr aktie. Aktieandelen på i alt 20 procent erhverves fra grundlæggerne, deres fonde og øvrige. Danfoss vil hverken sælge eller købe SMA-aktier i en lock-up periode på mindst to år. Aftalen er betinget af myndighedernes godkendelse og øvrige forhold, og en endelig afslutning af handlen forventes i løbet af tredje kvartal 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094