23948sdkhjf

Ny teknik opfanger langt svagere radiosignaler

Forskere fra DTU og Niels Bohr Instituttet har udviklet en ny teknik, der gør det muligt at spore selv meget svage radiosignaler.
Det skriver DTU i en nyhed på sin hjemmeside.

Forskerne fra henholdvis Niels Bohr Instituttet og DTU Nanotech har de seneste tre år arbejdet på at designe og fabrikere en såkaldt ’optisk-elektromekanisk mikro-konverter, hvilket er en kombination af en elektromekanisk og optisk sensor, der gør det muligt at spore radiosignaler med en laserstråle.

- Det nye koncept har et stort potentiale. Ved at konvertere radiobølger til lyssignaler, som derefter bliver overført og analyseret ved hjælp af optiske værktøjer, tilføjer vi næsten ikke nogen støj. Det er en helt ny tilgang, som vi håber på kan blive banebrydende, fortæller adjunkt Silvan Schmid fra DTU Nanotech i nyheden.

Ifølge DTU kan den nye teknik få stor betydning for at modtage bedre signaler til brug for medicinsk billedbehandling, astronomi, navigation og kommunikation.

Selvom forskerne nu har bevist, at konceptet virker, skal teknikken stadig videreudvikles, inden den kan sættes i produktion.

- Vores næste udfordring er at tilpasse konverteren, så man kan arbejde ved højere frekvenser (mikrobølger), men også at opbygge en konverter som en integreret lille chip, der i fremtiden kan lægges ind i en MR-scanner eller mobiltelefon, siger Silvan Schmid i nyheden.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.085