23948sdkhjf

Negativ tendens i vareeksporten

Trods stigning i januar er tendensen for vareeksporten negativ. Eksporten til Danmarks tre største markeder skuffer.
I januar 2014 steg vareeksporten 2,7 procent i forhold til december 2013 eksklusive værdien af energivarer, skibe og fly. Det fremgår af de seneste sæsonkorrigerede tal for udenrigshandelen, som Danmarks Statistik har offentliggjort.

Set over de seneste tre måneder er vareeksporten dog faldet med 2,2 procent i forhold til de tre foregående måneder forud og stigningen i januar kompenserer derfor kun delvist for faldet i de foregående måneder.

- I januar steg eksporten pænt til BRIK (Brasilien, Rusland, Indien og Kina, red.) med 9 procent og til EU med 5,2 procent, men set over tre måneder har der været tale om fald på henholdsvis 4,1 procent og 3,3 procent til de to grupper af lande. Det skyldes især nedgang på vores tre største markeder – Tyskland, Storbritannien og Sverige, men også eksporten til Rusland af svinekød og til Kina af minkskind er faldet, siger cheføkonom i Udenrigsministeriet, Jacob Warburg.

Opgjort inklusive energivarer og eksklusive skibe og fly steg vareeksporten i januar med 1,1 procent i forhold til december, men også opgjort på denne måde har eksporten været faldene de seneste tre måneder sat i forhold til de foregående tre – her med 3,5 procent.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078