23948sdkhjf

2013 blev ikke et prangende år for Topsil

Selvom forventningerne til henholdsvis omsætning og ebitda blev indfriet, er virksomhedens ledelse ikke tilfreds med resultatet for 2013. Trods fremskridt er forretningen nemlig forsat ikke lønsom.
Det fremgår af en selskabsmeddelelse, som virksomheden har udsendt i forbindelse med årsregnskabet.

Topsils omsætning udgjorde således i 2013 312,1 mio. kr. svarende til en fremgang på otte procent i forhold til 2012 og lever dermed op til forventningerne til en omsætning i niveauet 310 mio. kr. Også forventningerne til et ebitda i niveauet 20 mio. kr. blev indfriet – ebitda for 2013 lød således på 21 mio. kr. Men på trods af disse fremskridt er forretningen stadig ikke lønsom, og ledelsen betegner resultatet som ikke tilfredsstillende.

Blandt andet udeblivelsen af en forventet positiv udvikling på områder som transport og automotive, samt en utilstrækkelig efterspørgsel efter powerelektronik til energiinfrastruktur og industrien er nogle af baggrundene for det utilfredsstillende resultat. Forventningerne til indeværende år er dog forsat positive.

- De langsigtede trends for afsætning til powermarkedet er positive. Vækstøkonomierne skal have stabile og effektive elforsyningsnet, og storbyer har brug for infrastruktur og effektive transportløsninger, hvilket medfører, at den globale efterspørgsel efter energi forventes at stige. Det kræver mere højtydende, ultrarent silicium af den type, Topsil er blandt ganske få i verden, der kan fremstille, hedder det i selskabsmeddelelsen.

For 2014 forventer Topsil en omsætning på niveau med 2013, som var positivt påvirket af ekstraordinære ordrer i 2. kvartal i omfanget 10 mio. kr. Topsil forventer desuden som minimum et uændret ebitda i forhold til 2013, idet indvirkning fra lavere salgspriser forventes kompenseret af effektiviseringer og omkostningsreduktioner i produktion og supply chain.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093