23948sdkhjf

Elfa Distrelec ser fremad

2013 stod i omstruktureringernes tegn hos komponentdistributørens danske datterselskab.
Schweiziske Elfa Distrelec brugte 2013 på en del strategiændringer, og det smittede af på koncernens danske datterselskab. Mest markant var lukningen af virksomhedens butik i Brabrand. I stedet har man valgt at intensivere det direkte salg via sælgere ude i marken samt via virksomhedens webshop.

- Det var en koncernbeslutning at lukke butikken, fordi man kunne se, at der var færre kunder, der søgte den type vejledning, vi kunne tilbyde i butikken. Siden 2012 har vi drejet os mere mod B2B-markedet med kørende distriktschefer, og der har vi nu oprustet med endnu en distriktschef, forklarer Jørn Poulsen, der er country sales manager hos Elfa Distrelec.

Butikslukning præger regnskab
Lukningen af butikken har sat sit præg på det danske datterselskabs årsregnskab for 2013. Sammenlignet med 2012 faldt overskuddet før skat med godt 1,1 mio. kr. og endte på et beskedent plus på 0,2, mio. kr.

Butikslukningen har dog påvirket resultatet negativ med ca. 1 mio. kr., og fremadrettet vil det i sagens natur betyde lavere omkostninger.

- Vi havde seks folk ansat i butikken og måtte desværre opsige de fire, mens vi er i gang med at omskole de to sidste, siger Jørn Poulsen.

Opruster på salg
Han forventer, at det nye setup på kort sigt vil betyde en lille nedgang i antallet af kunder, men på den lange bane er han optimistisk og forventer vækst på det danske marked.

- Vi gør selvfølgelig en indsats for at få de kunder, der har handlet i butikken, med over i det nye setup. Forskellen er, at vi nu kører ud og besøger kunden og tilbyder dem den samme viden, de tidligere har kunnet få i butikken. Derudover frigiver vi i sommeren 2014 en helt ny hjemmeside med en forbedret søgemotor, der skal hjælpe vore online-kunder, forklarer, Jørn Poulsen, og slutter.

- Jeg er ganske optimistisk for 2014. Jeg fornemmer, at der er god plads til os i markedet, fordi vi kan noget andet end mange konkurrenter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093