23948sdkhjf

Millioner til Haldor Topsøes fabrik i Kina

IFU og to danske pensionsselskaber skyder 140 mio. kr. i Haldor Topsøes kommende fabrik i Kina, der skal producere katalysatorer til rensning af udstødningsgasser fra dieselkøretøjer.
Den stigende luftforurening og voldsomme smog i mange af Kinas større byer har fået den kinesiske regering til at indføre skrappere regler for udledning af blandt andet nitrogen oxider (NOx) fra dieselbiler. Og det åbner nye markedsmuligheder for Haldor Topsøe, som er verdensførende inden for katalyse, blandt andet når det gælder rensning af udstødningsgasser fra dieselkøretøjer. Virksomheden har derfor besluttet at opføre en ny fabrik, der kan servicere det voksende kinesiske marked.

- Fabrikken vil styrke vores tilstedeværelse og markedsposition i Kina, og vi er sikre på, at den regulering, som den kinesiske regering gennemfører, vil skabe attraktive muligheder for os inden for katalysatorer til dieselkøretøjer, siger Bjarne S. Clausen, CEO i Haldor Topsøe.

Opførelsen af fabrikken, der er placeret i Tianjin cirka 100 kilometer øst for Beijing, er allerede indledt og gennemføres i to faser. Den første del af fabrikken forventes at kunne tages i brug i 2015 og anden del i begyndelsen af 2016.

Fabrik til 900 mio. kr.
Haldor Topsøe har tidligere arbejdet sammen med IFU, Investeringsfonden For Udviklingslande, i andre projekter og har derfor ønsket at inddrage IFU’s viden fra 130 investeringer i Kina. Samtidig bidrager IFU med aktiekapital og bidrager dermed til at reducere Haldor Topsøes finansielle risiko.

Den samlede investering i den nye fabrik er på 900 mio. kr. IFU investerer 65 mio. kr., og bidrager derudover med yderligere aktiekøb for 75 mio. kr. via IFU Investment Partners, IIP, der er en investeringsfond, som IFU administrerer på vegne af pensionsselskaberne PKA og Pædagogernes Pensionskasse.

- Vi er meget tilfredse med, at IFU og IIP har besluttet at investere i vores fabrik. Derved får vi reduceret vores finansielle risiko og inkluderer samtidig en partner, der har stor erfaring med at etablere og drive forretning i Kina, siger Bjarne S. Clausen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078