23948sdkhjf

Grundfos henter ny topchef hos Lego

Mads Nipper overtager stillingen som koncerndirektør hos pumpekoncernen efter fyrede Carsten Bjerg.
Carsten Bjerg blev fyret hos Grundfos i december, og nu er Bjerringbro-virksomheden klar til at præsentere hans afløser. Det bliver 48-årige Mads Nipper, der hidtil har fungeret som chief marketing officer hos Lego. Han er uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Århus og har arbejdet hos Lego siden 1991.

- Jeg glæder mig utroligt meget til at blive en del af Grundfos-koncernen. Jeg har valgt Grundfos, fordi det er en værdibaseret virksomhed, der gennem kvalitetsprodukter forbedrer kundernes tilværelse og samtidig gør noget godt for verden. Jeg har nydt hvert eneste minut hos Lego, en fantastisk virksomhed med fantastiske produkter og fantastiske medarbejdere. Nu er det tid til nye og spændende udfordringer, og dem ser jeg frem til, udtaler Mads Nipper.

Mads Nipper starter hos Grundfos den 1. august, og en af hans fremmeste opgave atter at få gang i pumpekoncernens vækst. I seneste regnskabsår voksede Grundfos kun med 2,9 procent og måtte samtidig konstatere, at overskuddet før skat faldt med 0,3 mia. kr. til 1,5 mia. kr.

- Med Mads Nipper får vi en særdeles kompetent leder, som har solid ballast inden for strategi, forretningsudvikling, salg og markedsføring fra den globale markedsplads. Mads er ekstremt kundeorienteret og har i sin karriere bevist, at han formår at skabe nye veje til vækst. Mads' profil passer særdeles godt ind i Grundfos, og jeg glæder mig til sammen med ham at udnytte det kæmpestore potentiale, Grundfos har for vækst på både eksisterende og nye markeder, siger bestyrelsesformand Jens Moberg.

Også formanden for Poul Due Jensens Fond, hovedejeren af Grundfos, ser frem til samarbejdet:

- Jeg er utrolig glad for valget af Mads Nipper som ny koncernchef. Jeg har lært Mads at kende som en stor personlighed, som virkelig er i stand til at motivere og engagere mennesker omkring sig. Desuden har han enorm kommerciel og strategisk indsigt og forståelse samt et globalt mindset, som vil komme Grundfos til stor gavn, siger Niels Due Jensen.

I eftermiddag præsenteres han for alle 19.000 medarbejdere via Grundfos' intranet, og han kommer forbi hovedkontoret i Bjerringbro, så de 4.800 medarbejdere dér får lejlighed til at hilse på ham.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172