23948sdkhjf

ABB og Prysmian skal levere kabler til Horns Rev 3

Det bliver ABB og Prysmian, der kommer til at levere de store 220 kilo-volt højspændingskabler, som skal transportere strømmen fra den kommende havmøllepark Horns Rev 3 i Nordsøen ind i det danske elnet.
Det skriver Energinet.dk på sin hjemmeside.

ABB skal levere det knap 33 kilometer lange søkabel, som skal forbinde havmøllerne med kysten ved Blåbjerg, mens Prysmian skal levere landkablerne, der skal bringe havmøllestrømmen frem til Energinet.dk’s transformerstation i Endrup øst for Esbjerg. Landkabelforbindelsen bliver enten 50 eller 60 km langt alt afhængig af, hvilken rute Naturstyrelsen peger på i VVM-processen, skriver Energinet.dk.

- Med de to kontrakter er vi nået endnu en milepæl i vores arbejde med at forbinde Horns Rev 3-mølleparken med land. Frem til årets slutning regner vi med at indgå kontrakter på andre større anlægsdele som transformere og den store platform, som skal installeres ved havmølleparken, hvor den skal opsamle strømmen fra møllerne, siger projektleder Søren Juul Larsen fra Energinet.dk på hjemmesiden.

ABB, der producerer søkablet på sin svenske kabelfabrik i Karlskrona, modtager ifølge kontrakten 215 mio. kr. for søkabel, transport og udlægning. Mens Prysmians, der fremstiller sine landkabler i Pikkala i Finland, skal have 82 mio. kr. inklusiv nedgravning.

Hele ilandføringsanlægget har ifølge Energinet.dk et budget på 1,5 mia. kr. Byggeriet skal efter planen gå i gang til foråret 2015, og anlægget skal stå klar i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062