23948sdkhjf

Dansk-japansk vindmøllesamarbejde får adresse i Aarhus

Danske Vestas’ og japanske Mitsubishi Heavy Industries’ joint venture omkring offshore vindenergi er nu på plads med det nye fælles selskab MHI Vestas Offshore Wind, der får til huse i Aarhus.
Det oplyser Vestas i en selskabsmeddelelse.

MHI Vestas Offshore Wind er ifølge Vestas nu blevet godkendt af de relevante myndigheder, og er fra 1. april officielt etableret og skal have hovedkontor i Aarhus.

Virksomheden får ansvaret for design, videreudvikling, indkøb, produktion, installation, idriftsættelse og service i forbindelse med V164-8.0 MW-møllen. MHI Vestas Offshore Wind skal desuden stå for al marketing, salg og eftersalgsservice med relation til offshore vindenergi, oplyser Vestas.

Vestas og Mitsubishi har overført i alt 380 ansatte til den nye enhed, som ejes ligeligt af de to moderselskaber.

- Industrien for offshore vind er meget udfordrende, og det kræver præcis den rigtige kombination af pålidelig og gennemprøvet teknologi, erfaring, viden og track record for at lykkedes. Jeg er overbevist om, at MHI Vestas Offshore Wind har præcis den rigtige kombination, og jeg ser frem til at følge selskabet tæt på vejen til at blive en global leder indenfor offshore vindenergi, siger Anders Runevad, CEO i Vestas, om det nye selskab.

Økonomisk set får det nye joint venture ikke den store betydning for Vestas omsætning eller bundlinje i indeværende år. En gevinst på joint venture-transaktionen på omkring 50 millioner euro vil blive indtægtsført som særlige poster, oplyser Vestas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079