23948sdkhjf

Topsil i ny kinesisk rammeaftale

Topsil indgår rammeaftale om levering af ultrarent silicium til kinesiske højhastighedstog, tog og elbiler under delegationsbesøg i Kina.
Topsil har i dag underskrevet rammeaftale med kinesiske Zhouzhou CSR Ti-mes Electric Co., Ltd. (CSR) om levering af 200mm silicium til elektriske transportmidler i Kina.

Dagens indgåede aftale omfatter Topsils nye 200 mm ultrarene siliciumskiver. De er en kritisk del af fremstillingen af højspændingskomponenter og vil indgå i CSRs nyligt etablerede 200 mm produktionslinje for powerkomponenter til elektriske køretøjer, herunder højhastighedstog, tog og el- og hybridbiler.

Opbygningen af nye elektriske højhastighedstoglinjer er en væsentlig del af Kinas infrastrukturudvikling, der skal bidrage til bedre transport og mere effektiv energiudnyttelse, ligesom øget udbredelse af elektriske køretøjer, herunder el- og hybridbiler, skal medvirke til at mindske CO2. Kina har for nyligt annonceret at ville fordoble landets antal af højhastighedstog i de kommende år.

- Ultrarent silicium udgør en kritisk del af elektriske højspændingskomponenter, forklarer CEO i Topsil, Kalle Hvidt Nielsen og tilføjer:

- I forhold til transport bidrager det eksempelsvis til at regulere hastighed. Der indgår også silicium til sikring af energieffektiv overførsel af energi fra køreledninger til tog eller fra ladestation til elbil.

- Kina er et af vores geografiske fokusområder, netop fordi det er et attraktivt marked, hvor der forventes betydelige investeringer i blandt andet energiinfrastruktur og transport i årene fremover, fortsætter han.

- Kina har brug for silicium. Vi har unik teknologi som kan bidrage til opbygningen af en moderne, mere effektiv og miljøvenlig transportinfrastruktur i Kina, afslutter direktøren.

CSR er en af hovedleverandørerne af elektriske tog i Kina. CSR har foretaget betydelige investeringer i power semikonduktorteknologi, herunder den første 200 mm produktionslinje i Kina. Dagens underskrift omfatter rammeaftale mellem Topsil og CSR for de kommende fire år og er omfattet af de udmeldte forventninger for 2014. Det oplyser Topsil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093