23948sdkhjf

Ny mand i spidsen for Nokia

Rajeev Suri er blevet udnævnt til president og CEO hos den finske telekom-virksomhed.
Rajeev Suri afløser Stephen Elop, der fratrådte stillingen som topchef hos Nokia i september 2013. Den nye CEO tiltræder 1. maj og kommer senest fra en stilling som CEO hos Nokia Siemens Networks, som nu er 100 procent ejet af Nokia.

- Når Nokia åbner dette nye kapital, er Nokias bestyrelse og jeg sikre på, at Rajeev er den rette person til at føre virksomheden fremad. Han har en bevist evne til at skabe strategisk klarhed, drive innovation og vækst, sikre disciplineret udførelse og levere resultater. Vi tror på, at hans passion for teknologi vil hjælpe med at sikre, at Nokia fortsat leverer innovationer, der har en positiv indflydelse på menneskers liv, siger Risto Siilasmaa, bestyrelsesformand hos Nokia.

En ny æra
Udnævnelsen af den nye CEO kommer få dage efter, at salget af Nokias Devices & Services-division til Microsoft blev endeligt gennemført og samtidig med, at regnskabet for første kvartal blev offentliggjort.

Her havde Nokia en nettoomsætning på 2,7 mia. euro (20,2 mia. kr.), hvilket var 15 procent lavere end i første kvartal 2013. Driftsoverskuddet endte på 304 mio. euro (2,3 mia. kr.) mod 254 mio. euro (1,9 mia. kr.) året før.

- Med lukningen af vores transaktion med Microsoft begynder Nokia en ny æra. Vi er fortrøstningsfulde med hensyn til vores fremtid. Nokias vision er at være førende inden for teknologier, der er vigtige i en verden af milliarder af intelligente apparater. Med vores strategiske retning som nu er lagt kan vores talentfulde team fokusere fuldt ud på at realisere vores vision ved at bygge på Nokias tre stærke forretningsenheder – Networks, HERE og Technologies. I alle tre enheder har Nokia et solidt fundament, og vi ser fortsat attraktive muligheder for at investere i vækst. Derudover vil vi fokusere på at forvalte vores kapital effektivt, og vi har offentliggjort et omfattende program til 5 milliarder euro til optimering af vores kapitalstruktur, siger Risto Siilasmaa.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172