23948sdkhjf

Røde tal hos Ibsen Photonics

Årsregnskabet for 2013 lever ikke op til regnskabet for 2012 i den sjællandske komponent-virksomhed. Mens 2012 bød på solid vækst kommer Ibsen Photonics således ud af 2013 med et underskud på 1,6 mio. kr.
Til sammenligning lød årets resultat i 2012 på et overskud på 2,4 mio. kr. I perioden er virksomhedens bruttofortjeneste desuden faldet fra 14,9 mio. kr. til 11,2 mio. kr. Samtidig går virksomhedens driftsresultat fra et plus på 2,4 mio. kr. til et minus på 2 mio. kr.

Årsagen til den faldende vækst bunder ifølge virksomhedens ledelse i en salgsnedgang indenfor udvalgte forretningsområder. Virksomhedens administrerende direktør, Henrik Skov Andersen, oplyser blandt andet overfor Electronic Supply, at Ibsen Photonics oplever et stort prispres indenfor telekommunikation devices, som lægger pres på indtjeningen i virksomhedens diffraktionsgitter-forretning.

Af ledelsesberetningen fremgår det dog også, at en tilgang af nye kunder i andre forretningsområder har styrket selskabets forretningsgrundlag, samt at der er sket en styrkelse af selskabets pipeline af nye potentielle kunder.

- Ibsen Photonics har i 2013 har udviklet to helt nye spektrometerplatforme til henholdsvis håndholdte instrumenter og Raman spektroskopi, hvilket har medvirket til en markant styrkelse af vores pipeline af kunder til OEM spektrometre. Indkøringstiden for nye kunder varierer imidlertid fra 1 til 5 år, afhængig af hvilken type instrument, kunden markedsfører, oplyser Henrik Skov Andersen overfor Electronic Supply.

I lyset af de investeringer, der er foretaget i at styrke selskabets salgspipeline og de forventninger, der er til den fremtidige vækst finder selskabets ledelse resultatet for 2013 tilfredsstillende, fremgår det af årsrapporten.

Positive forventninger fremadrettet
Ibsen Photonics forventer både på mellem og lang sigt, at se pæne vækstrater på markederne for produkter, der er baseret på virksomhedens kernekompetence, som er diffraktiv optik. Det gælder både inden for telekommunikation og markedet for fiberoptiske sensorer som for de nyere markedsområder inden for spektrometri, som selskabet er begyndt at opdyrke.

Ibsen Photonics arbejder desuden på flere forskellige markeder for at reducere afhængigheden af et enkelt marked. Og i den forbindelse kan selskabet bruge den samme teknologi på flere forskellige markeder, så der er tale om en stærk teknologisk synergi.

Ledelsen har gode forventninger til selskabets udvikling i 2014. Selskabets vækst er dog forsat præget af den usikkerhed, der knytter sig til de enkelte markeder på kort sigt, skriver ledelsen i sin beretning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079