23948sdkhjf

Afprøv din energiteknologi i New York

Cleantech i New York: Nu kan danske virksomheder komme ind på New Yorks marked for grøn teknologi og rådgivning uden at have lokale referencer i forvejen. Dét takket være et offentligt program, som Danish Cleantech Hub giver adgang til.
Der er en åbenlys sammenhæng mellem New Yorks ambition om at blive grønnere, og danske virksomheders verdensklasse grønne teknologiske løsninger. Men for danske virksomheder gør en række barrierer det svært at få adgang til det attraktive marked. En af de største forhindringer er den skepsis, man møder på markedet indtil det første produkt er solgt.

Denne udfordring kan med hjælp fra Danish Cleantech Hub nu overvindes. En af Danish Cleantech Hub’s lokale samarbejdspartnere, New Yorks offentlige energiudviklingsmyndighed NYSERDA, har nemlig lanceret et program, der blandt andet tilbyder danske virksomheder fuld finansiering af tredjepartsvalidering og delvis finansiering af tests i form af pilotprojekter og projektdemonstrationer.

En genvej til markedet
NYSERDAs program hjælper virksomheder med at opbygge troværdighed og bevise værdien af deres teknologier og ydelser under amerikanske forhold. Ved at få afprøvet teknologier på kommercielle projekter i New York vil danske virksomheder endvidere få vigtig eksponering over for industrien og de bygherrer, arkitekter og udviklere, der har tilmeldt sig programmet. Programmet tilbyder derfor en effektiv vej ind på markedet. Danish Cleantech Hub har med sin lokale tilstedeværelse direkte forbindelser hos NYSERDA og vil således facilitere kontakt og hjælpe med ansøgningsprocessen.

Alt energibesparende efterspørges
Formålet med programmet er enkelt: Brugen af nye energiteknologier i staten New Yorks bygninger, hjem og produktion skal accelereres. Derfor kan både store og små danske virksomheder kvalificere sig. Kravet til virksomhederne er, at de tilbyder energieffektive teknologier, systemer eller praksis, der har betydeligt energibesparingspotentiale, og som endnu ikke er kommercielt anvendt i New York stat.

Af eksempler på efterspurgte energibesparende teknologier nævner NYSERDA belysning og lysstyring, energi-managementsystemer, isolering, smart grid integration og mikro-CHP systemer.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.533