23948sdkhjf

Fusioner på vej i høreapparatsbranchen

Siemens’ nylige børsnotering af sin division for høreapparater har sparket gang i spekulationerne om fusioner i sektoren. Danske direktører afviser ikke. Men hvem er konsolideringsparate?
Storbanken Nordea og aktieanalytiker Søren V. Holm Sørensen i Nordea Markets mener, at seks store spillere på markedet for høreapparater er tre for mange. Derfor vurderes det nu, at man inden for føje år vil opleve konsolideringer på markedet, skriver dagbladet Børsen.

Behov for konsolidering
Både hos William Demant og GN Resound slår direktørerne fast at behovet for opkøb og fusioner er til stede, men at den nuværende ejerstruktur med fonds- og familieje blandt flere producenter gør det mindre realistisk.

- Uden viden om de enkelte aktionærers holdninger kan man tænke sig til hvad som helst, og det er der også mange, der gør. Uvidenhed er et godt grundlag for fine spekulationer. Selvfølgelig er der mulighed for konsolidering, men det er ikke sikkert, at alle konstellationer kan gælde, siger Niels Jacobsen, adm. direktør i William Demant Holding. Han understreger at det ikke altid kun er prisen der gør sig gældende. Familieejede selskaber har som oftest andet og mere bundet i selskaberne end penge.

Topchef hos GN Resound Lars Viksmoen synes, at branchen fungerer godt med seks spillere, men påpeger overfor Børsen, at høreapparatsbranchen er en branche der godt kan tåle konsolidering.

Hvem er opkøbsparate?
Nordeas analytiker Søren V. Holm Sørensen vurderer at både Siemens og GN Resound er parate til at handle nu, mens det vil kræve mere forberedelse for danske Widex og amerikanske Starkey, der begge er familieejede.

Hvad angår forskellige sammensætninger af de seks virksomheder, så er Nordeas dom klar.

Schweiziske Sonova og danske William Demant står stærkest, mens GN Resound er en outsider og Widex står svagest i spillet om at blive blandt de tre-fire overlevende i branchen. Derimod er Widex et godt opkøbsmål, lyder det fra Nordea.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11