23948sdkhjf

Stor interesse for nordjysk vindevent

Et bredt udsnit af den danske vindbranche er i dag samlet i Aalborg for at diskutere, hvordan den danske vindmølleindustri skal fremme sin konkurrenceevne som en del af en global industri.
- Der er to betingelser, der er afgørende, hvis vi skal stå distancen i den globale konkurrence. Det ene er, at vi som virksomheder hele tiden skal være klar til at forbedre os og reducere omkostningerne. Det andet er, at vi som sektor er afhængige af, at vi kender de rammer, der gælder for energisektoren i de lande, vi arbejder i – også på længere sigt. Og her er det dybt beklageligt, at der i dag er så stor usikkerhed omkring energiaftalen fra 2012. Det er ikke kun et problem for os og vind, men for hele branchen for vedvarende energi. Og her er det helt afgørende, at aftalen fra for to år siden bliver genbekræftet, lød det indledningsvist fra direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, ved dagens konference i Aalborg.

Vindmølleindustrien står sammen med Aalborg Universitet og vindmøllenetværkene Hub North, Offshoreenergy.dk og EnergyVision.dk bag den nordjyske vindkonference, som har mødt stor interesse i vindmøllebranchen.

Faktisk har interessen for årets vindkonference, som afholdes for blot andet år i træk, ifølge arrangørerne været over al forventning. Ikke mindre end 174 erhvervsfolk fra alle dele af vindindustrien har mandag valgt at tage del i arrangementet, der finder sted i Aalborg Kongres og Kultur Center. Og hele 42 virksomheder udstiller under konferencen.

Og med indlæg af blandt andre direktør i Vindmølleindustrien, Jan Hylleberg, og CEO i Offshoreenergy.dk, Morten Basse, samt en paneldebat med centrale personer fra blandt andet Bladt Industries, Siemens Wind Power, Aalborg Portland og Aalborg Universitet, er der lagt op til en grundig behandling af, hvordan fremtiden skal tegne sig for den danske vindindustri. Og det er især spørgsmålet, om hvordan den danske vindindustri skal sikre en forsat stærk konkurrenceevne som en central del af en global industri, der er et tema ved dagens konference.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111