23948sdkhjf

Ektos fordobler overskuddet

Det midtjyske udviklingshus har især mærket vækst på de udenlandske markeder.
Med en samlet bruttofortjeneste på 6,9 mio. kr. var der stort set tale om status quo for Ektos i 2013. Overskuddet efter skat blev til gengæld fordoblet fra 0,5 mio. kr. til 1,0 mio. kr.

- 2013 viste især betydelig vækst i den udenlandske omsætning på hovedforretningsområderne samtidig med, at mellemstore og store nye projekter for eksisterende danske kunder har udgjort en stabil forretningsbase, forklarer direktør Niels Martin Jørgensen til Electronic Supply.

- I 2013 har Ektos brugt betydelige ressourcer på at konsolidere og udbygge positionen som en af de førende, uafhængige udviklingshuse indenfor styringselektronik til brændselscelleanlæg og HVAC-systemer, tilføjer han.

Han nævner som eksempe,l at man i 2013 åbnede et nyt HALT-laboratorium i Viborg, der skal hjælpe kunderne med at identificere og afhjælpe konstruktionssvagheder, inden et elektronikprodukt frigives til salg.

Udover faciliteterne i Viborg har Ektos sit hovedudviklingscenter i Ukraine. Niels Martin Jørgensen understreger dog, at aktiviteterne her ikke er påvirket af den politiske situation i landet, og at man vokser planmæssigt.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093