23948sdkhjf

18 industrivirksomheder gik konkurs i maj

Antallet af virksomheder i industrien, der må dreje nøglen, er fortsat væsentlige lavere end sidste år - selvom konkurstallet steg en smule i maj.
Trods lidt flere konkurser inden for branchegruppen Industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed i maj, end der var i april, fortsætter den positive tendens med færre konkurser.

Danmarks Statistik har i maj registreret 18 konkurser mod 15 konkurser i april. Det er dog værd at bemærke, at konkurstallet for april var det laveste siden januar 2009. I maj sidste år gik 31 industrivirksomheder konkurs.

De 18 konkurser i maj bringer det samlede antal konkurser for året op på 85, hvor antallet i samme periode sidste år var 134. Dermed er der 37 procent færre industrivirksomheder, der er gået konkurs indtil videre i 2014 sammenlignet med året før.

346 virksomheder gik konkurs i maj, når tallene for de forskellige branchegrupper lægges sammen, og der korrigeres for sæsonudsving. Det er 7 procent flere i forhold til april, mens konkurstallet i perioden marts-april er faldet med 5 procent i forhold til december-februar.

I gennemsnit havde en konkursramt virksomhed i maj 2014 en årlig omsætning på 1,9 millioner kroner mod et 3,2 millioner kroner i gennemsnit i perioden november-april.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063