23948sdkhjf

Lydens Hus flytter ind hos Gramex

Lydens Hus har nu fundet den bygning, der skal danne de fysiske rammer for vækstiværksættere i lydbranchen. Som den første lydtematiserede vækstfabrik i verden og den første vækstfabrik i København har interessen fra både samarbejdspartnere, lydiværksættere og lokaleudlejere været stor.
Verdens første vækstfabrik med speciale i lyd får adresse på første parket. Når Lydens Hus slår dørene op til september, bliver det med udsigt over søerne og med udsigten til nye samarbejder på tværs af lydbranche og landegrænser.

Inspiration for lydbranchen
Parterne bag projektet, der tæller Vækstfabrikkerne (Væksthus Sjælland), Væksthus Hovedstadsregionen, Innovationsnetværket Dansk Lyd og Gramex, har sat alt ind på at finde det helt rigtige sted, der kan facilitere og inspirere til innovative møder i lydbranchen.

– Vi har fundet et sted, der i den grad lever op til navnet: Lydens Hus. Fysisk forbinder det aktører fra forskellige dele af lydbranchen; det bliver således samlingspunkt for lyd og musik på flere niveauer, udtaler Gramex’ underdirektør, Thomas Maagaard Dyekjær, der desuden kan fortælle, at der i forbindelse med indgåelsen af lejekontrakten også er indgået et strategisk samarbejde med udlejeren, Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse (DIP).

Lydens Hus får således adresse på Gl. Kongevej i København – i samme bygning som i dag huser Gramex. Her får vækstiværksættere og mindre vækstvirksomheder mulighed for at leje sig til en kontorplads og får således adgang til både skræddersyede vækst- og mentoringforløb, netværk og diverse test- og udviklingsfaciliteter.

Vækstfabrikker skaber vækst
Til trods for placeringen på første parket, bliver der ikke meget tid til at nyde udsigten, forsikrer Mads Váczy Kragh, direktør i Væksthus Sjælland, der står bag de øvrige vækstfabrikker:

– Erfaringer fra de hidtidige vækstfabrikker viser, at der skabes markant vækst i omsætning, og at der sker en stigende beskæftigelse. Det kommer vi også til at se med Lydens Hus. Desuden er Lydens Hus en gevinst for alle sjællandske vækstfabrikanter, der kan bibeholde deres virksomhed på Sjælland og samtidig få en platform i København til at møde kunder og samarbejdspartnere, udtaler væksthusdirektøren.

Han bakkes op af Marlene Haugaard, direktør i Væksthus Hovedstadsregionen, der hvert år hjælper mere end 1.000 virksomheder i hovedstaden til ny fremdrift i deres vækst via skræddersyede konsulentforløb.

Siden offentliggørelsen af den nye vækstfabrik har samarbejdspartnere stået på spring; senest har den britiske ambassadør udtrykt begejstring for det nye, danske vækstinitiativ og budt kommende iværksættere i Lydens Hus velkommen over Nordsøen.

– Vi kan vist roligt sige, at vi åbner med et brag til september. England er blandt Danmarks største samhandelsparter, og derudover er det verdens næststørste musikmarked. De kommende lydiværksættere i Lydens Hus kan se frem til nye spændende samarbejder – også uden for de danske grænser, udtaler adm. dir. John R. Kristensen, Gramex.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098