23948sdkhjf

Medstifter forlader dansk raketprojekt

Peter Madsen har mistet interessen for raketprojektet Copenhagen Suborbitals. Han har derfor valgt at melde sig ud af foreningen.
Peter Madsen stiftede i 2008 foreningen Copenhagen Suborbitals sammen med rumarkitekten Kristian von Bengtson. Siden starten er projektet vokset til at bestå af over 50 personer, der spænder fra smede og elektrikere, til professionelle rumfartseksperter. Alle med det samme mål - at være den første amatørorganisation i verden der sender et menneske i ud rummet.

Nu har Peter Madsen så valgt at melde sig ud af foreningen, da han har mistet interessen for projektet. I stedet vil Peter Madsen fokusere på egne, og mindre, projekter, oplyser Copenhagen Suborbitals i en pressemeddelelse.

- Peters exit var ventet. Peter har længe givet udtryk for at projektet var for stort for ham, og at han havde svært ved at arbejde i en organisation med over 50 mennesker. Derfor har han nu taget beslutningen om at melde sig ud for at forfølge sine egne drømme, i en kontekst han bedre selv kan styre. Vi ønsker ham naturligvis alt mulig held og lykke fremover! siger formanden for Copenhagen Suborbitals Kristian Sørensen.

Hårdt arbejde i vente
Peter har i mange år været en af projektets primære drivkræfter og inspiratorer – men over årene er så meget viden kommet til at man ikke er bekymret for fremtiden.

- Vi er nået til et punkt, hvor det ikke længere er nok at være opfindsom og have gå-på mod, siger Thomas Pedersen:

- Vi har udviklet de teknologier der skal til for at bygge og opsende de rigtigt store raketter – tilbage står nu kun hårdt arbejde og en masse testopsendelser for at vi kan nå vores mål.

Siden projektets start har det været meningen at det var Peter Madsen der skulle indtage pladsen som verdens første amatørastronaut, men hans sæde når næppe at blive koldt. Ifølge Kristian Sørensen er der masser af frivillige, der er klar til at overtage pladsen.

Copenhagen Suborbitals afholder statisk test af deres hidtil største raket ”HEAT2X” på Refshaleøen i København lørdag den 28/6 kl. 14:00.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126