23948sdkhjf

Brüel & Kjær omlægger og hæver bundlinjen

Den danske måleapparatvirksomhed satser på ny forretningsmodel og servicekontrakter - det kan ses på både omsætning og bundlinje.
Før finanskrisen solgte Brüel & Kjær udelukkende måleapparater, men et dårligt regnskab for 2009 fik virksomheden til at se sig om efter nye muligheder. Det har i 2013 genereret et driftsoverskud på 125 mio. kr., skriver Berlingske Business.

15 procent på servicekontrakter
Da krisen satte ind faldt omsætningen hos virksomheden drastisk og man måtte derfor udvikle en helt ny forrretningsmodel – et sats på store serviceløsninger til måling af støj og vibrationer, frem for salget af måleapparater.

Dermed gik Brüel & Kjær fra at være producent til serviceleverandør, og det er der mange fordele ved. Chief Financial Officer i Brüel & Kjær, Arne Rasmussen peger på tre åbenlyse, som har været med til at øge omsætningen og vende minus til plus på bundlinjen.

Salget af langsigtede servicekontrakter sikrer virksomheden en løbende indtægt; det skaber langsigtede relationer til kunderne og servicesalget giver gode muligheder for at skalere virksomheden op, når efterspørgslen er der.

I dag udgør salget af målinger på servicekontrakt 15 procent af virksomhedens omsætning.

Overskud i 2013
Med de nye serviceaftaler er Brüel & Kjær gået fra en omsætning i 2009 på 611 mio. kr. og et negativt driftsresultat på 22 mio. kr. til i 2013 at kunne fremvise en omsætning på 958 mio. kr. og et driftsoverskud på 125 mio. kr.

Effekten af strategiomlægningen kan ses på bundlinjen, og Arne Rasmussen har store forhåbninger til de nye støjmålingssystemer - især i byggebranchen, selvom markedet her er langt mere komplekst end man er vant til fra støjmålinger i lufthavne og togstationer, hvor der findes internationale standarder.

- Men vi har i dag allerede 12 støjmålingssystemer i drift, og vi regner med, at mange flere kommer til i løbet af de kommende år, siger Arne Rasmussen til Berlingske Business.


.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078