23948sdkhjf

Royal hæder til Oticon-direktør

Direktør for Oticon USA, Peer Lauritsen, har netop fået overrakt Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje ved en ceremoni i generalkonsulens residens.
Peer Lauritsen har i spidsen for Oticon USA sikret virksomheden en stærk position og kontinuerlig vækst på det amerikanske marked for høreapparater og får prisen får sin mangeårige indsats.

Oticon er i dag en af de største producenter af høreapparater i verden, og det amerikanske marked er en af de centrale årsager til den position. Virksomheden har haft salgsforretning I USA siden 1960’erne og har de seneste 15 år oplevet stor vækst. Langt den største del af denne rejse har Peer Lauritsen været med på: I 40 år har han været hos Oticon USA, hvor han i dag sidder som direktør.

- Peer Lauritsen har været afgørende for udviklingen af Oticon USA og den eksportsucces, som vi har opnået på det amerikanske marked. Han har igennem mange år ydet en kompetent indsats, som blandt andet betyder, at USA er et af de største og absolut væsentligste markeder for Oticon, siger Niels Jacobsen, administrerende direktør for William Demant Holding A/S, der blandt andet ejer Oticon og har indstillet Peer Lauritsen til prisen.

Peer Lauritsen fik overrakt Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje ved en ceremoni tirsdag den 12. august i den danske generalkonsuls residens i Frank Gehry-bygningen i New York.

Bestyrelsesarbejde fører til vækst
En af nøglerne til Oticons vækst på det amerikanske marked har været Peer Lauritsens bestyrelsesarbejde for blandt andet interesseorganisationen Hearing Industry Association og NGO’en Better Hearing Institute.

- Peer Lauritsen har været dybt involveret i at øge befolkningens bevidsthed omkring fordelene ved høresundhedsydelser blandt andet gennem bestyrelsesposter i toneangivende interesseorganisationer. Den tilgang har været afgørende for udviklingen af Oticon USA, som er vokset fra under 30 medarbejdere til mere end 1.000 ansatte i dag, siger Niels Jacobsen.

Høreapparater i fremgang i USA
Det amerikanske marked for høreapparater er et modent marked og er i dag det vigtigste for Oticon. Virksomheden forventer fortsat at vokse hurtigere end markedet og dermed kapre markedsandele.

- Oticon personificeret ved Peer Lauritsen har lagt en langsigtet og veleksekveret strategi for det store amerikanske marked, og den har sikret virksomheden en lønsom vækst. Selvom hver branche er forskellig, er der for andre virksomheder meget inspiration at hente fra Oticons erobring af det amerikanske marked, siger Jarl Frijs-Madsen, ambassadør og generalkonsul, New York.

Fakta: Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje
• Tildeles personer eller danske virksomheder med hjemsted i udlandet.
• Prisen gives som anerkendelse for en fremragende indsats for at fremme afsætningen af danske produkter og tjenesteydelser i udlandet over en årrække.
• I 2013 blev Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje overrakt 19 gange, og modtagerne repræsenterer danske virksomheder på markeder over hele verden.
• Moderselskaber til tidligere modtagere siger blandt andet om prisen, at den motiverer medarbejderne på deres eksportmarkeder, og at det er en god måde at vise deres anerkendelse på over for udenlandske samarbejdspartnere og datterselskaber.
• Hædersprisen forvaltes af en jury, der består af: HKH Prins Henrik, Niels Due, Poul Due Jensen Foundation, Jens Hammer Sørensen, Hammer Sørensen Holding, Ulrich Ritsing, C.C. Jensen A/S, Kurt Skov, Blue Water Shipping A/S og Charlotte Laursen, Udenrigsministeriet.
• Med æren følger en medalje, et diplom og retten til at bruge hædersprisens logo og navn.
• Følgende sponsorer gør det muligt at uddele Eksportforeningens Diplom og HKH Prins Henriks Æresmedalje: AVK, Blue Water Shipping, ECCO, Foss, Lundbeck, Radiometer, Danfoss, Danish Crown, Grundfos, Haldor Topsøe, Maersk Container Industry og Oticon.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078