23948sdkhjf

15 konkurser i industrien

Efter tre måneder med stigende konkurstal faldt antallet af industrivirksomheder, der måtte dreje nøglen om, markant i august.
De 15 august-konkurser bringer det samlede antal konkurser for året op på 142. Sidste år var antallet 206 for samme periode, hvoraf de 17 gik konkurs i august. Det viser sæsonkorrigerede tal fra Danmarks Statistik.

Det er et fald på 31 procent, og dermed peger årets konkurspil stadig nedad trods stigende antal konkurser i de foregående tre måneder.

Også for det samlede danske erhvervsliv faldt antallet af konkurser fra juli til august. 242 virksomheder lukkede i august mod 293 i juli svarende til et fald på 17 procent. I perioden juni-august gik 798 virksomheder konkurs, mens tallet fra marts til maj var 978, og det er fald på 18 procent.

- Det er godt nyt, at antallet af konkurser tog endnu et stort dyk nedad i august, da det vidner om, at dansk erhvervsliv trods relativt nedtrykkende væksttal for dansk økonomi, fortsat har det udmærket. (...) At der var få konkurser i august giver håb om, at væksten i samfundsøkonomien tager til igen her i efteråret efter at have ligget underdrejet over højsommeren, vurderer økonom Mira Lie Nielsen fra Dansk Erhverv.

Der var 517 fuldtidsansatte i de konkursramte danske virksomheder i august mod 789 i gennemsnit per måned i perioden februar-juli. Den konkursramte omsætning var 0,63 milliarder kroner i august mod 1,01 milliarder kroner i gennemsnit i februar-juli.

Antallet af konkurser i dansk erhvervsliv. Kilde: Danmarks Statistik.

Antallet af konkurser i dansk erhvervsliv. Kilde: Danmarks Statistik.


Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109