23948sdkhjf

Vindselskab dropper Danmark til fordel for London

Windar Photonics har ikke kunnet skaffe tilstrækkelig kapital i Danmark til at søsætte en storstilet vækstplan. Nu vil selskabet børsnoteres i London.
Windar Photonics udvikler avanceret laserudstyr, der måler vindhastigheder foran vindmøllen. Gennem disse data kan vindmøllens styringsenhed vende møllens vinger, så de hele tiden står optimalt i forhold til vinden.

Teknologien blev oprindeligt udviklet af OPDI Technologies i samarbejde med DTU Fotonik, og sidenhen har blandt andet kapitalfonden Seed Capital investeret i kommercialiseringen af teknologien.

Rykker hovedkontor til London
Virksomhedens ejere vil dog have mere fart på udrulningen, skriver Børsen. Derfor er man aktuelt på jagt efter 40 mio. kr., der skal bruges til en global satsning, som blandt andet omfatter USA og Kina.

- Vi har forsøgt at rejse kapital i Danmark og har fundet ud af, at det er lettest uden for landets grænser. Det er kapital, der skal bruges til fremtidens vækst. Vi havde håbet, at det kunne lade sig gøre at finde pengene i Danmark, siger Windar Photonics’ direktør, Martin Rambusch, til Børsen.

Derfor vil han nu forsøge sig med en notering på AIM-børsen i London, som er en minibørs under London fondsbørs. Det betyder samtidig, at virksomhedens hovedkontor rykker med til London, mens udviklingsafdelingen dog forbliver i Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095