23948sdkhjf

DTU etablerer drone-center

De senere års udvikling inden for ubemandede systemer har betydet en revolution inden for udbredelsen og anvendelsen af droner.
Nyt DTU-center for ubemandede systemer – bedre kendt som droner – vil samarbejde med virksomheder, myndigheder og offentlige institutioner om at anvende og udvikle nye teknologier. Det skriver DTU på sin hjemmeside.

Derfor slår DTU Space Dronecenter nu dørene op for at samarbejde med danske og udenlandske myndigheder og virksomheder på det stærkt voksende marked inden for ubemandede systemer – populært kaldet droner. Her vil DTU Space trække på en stor viden inden for blandr andet autonomi, swarming, højpræcisions-navigation, sensorteknologi og datafusion samt en bred specialisterfaring fra resten af DTU.

- Med etableringen af centeret får DTU mulighed for at være drivkraft inden for et højteknologisk udviklingsområde med stort innovationspotentiale for det danske samfund, men også med et globalt perspektiv, siger Niels Andersen, vicedirektør på DTU Space, til DTUs hjemmeside.

- Centeret kan medvirke til at sikre DTU en central strategisk position i projekter og partnerskaber med såvel myndigheder som private virksomheder i Danmark og udlandet inden for ubemandede systemer.

Flere forsknings- og udviklingsprojekter
DTU Space har allerede flere forsknings- og udviklingsprojekter i gang inden for området i samarbejde med både industri, civile og militære myndigheder. Et af projekterne bliver støttet af Innovationsfonden og udføres i samarbejde med den danske dronevirksomhed SkyWatch. Her er målet at udvikle en ny type ubemandet luftfartøj, der kan lette og lande lodret, og som både har rotor og vinger, hvilket giver højere fart og større rækkevidde.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125