23948sdkhjf

Topsil i polsk forskningssamarbejde

Topsil og Institute of Electronic Materials Technology (ITME) i Polen har indgået partnerskab i et forskningsprojekt
Forskningsprojektet skal undersøge, hvordan kvælstof påvirker float zone siliciummateriale. Det skriver Topsil i en pressemeddelelse.

Under navnet NitroSil sætter projektet fokus på kvælstofdotering af float zone silicium og skal give en bedre forståelse for, hvordan kvælstof spiller sammen med denne materialetype. Projektet vil desuden undersøge muligheden for at udvikle en helt ny type silicium til anvendelse i højenergi-partikeldetektorer.

- Projektet skal gøre os klogere på samspillet mellem kvælstof og float zone silicium. Den indsigt kan vi bruge til videreudvikling af vores produkter. Groft sagt gavner projekter som dette Topsil, fordi de kan omsættes til fortsatte produktforbedringer. Selv om der her er tale om et nicheområde, er det et område, som bygger videre på vores kendte teknologiplatform. Lykkes vi med at lancere en ny type silicium, har vi mulighed for at blive eneste leverandør på området, siger R&D Manager i Topsil, Theis Leth Sveigaard, i pressemeddelelsen.

Forventer produktforbedringer
Det ultimative mål for forskningsprojektet er – engang i fremtiden – at kunne anvende kvælstofdoteret float zone silicium til højenergi-partikeldetektorer. Kvælstofberiget silicium er nemlig mere robust end andre typer silicium. Det kan hjælpe forskningsinstitutioner som CERN i Schweiz under partikelacceleratorforsøg, da den større robusthed vil medføre længere levetid for de detektorer, der indgår i forsøgene.

- Det vil være et absolut plus, hvis vi via projektet kan udvikle et sådant helt nyt produkt. I første omgang har vi dog fokus på at forstå kvælstofdoteret float zone materiale bedre og vil bruge kræfterne på at implementere produktforbedringer på de produkttyper, vi allerede tilbyder kunderne i dag, siger Theis Leth Sveigaard om sine forventninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111