23948sdkhjf

Stor vækst i intelligent lys i Danmark

LED-revolutionen er for alvor slået igennem i Danmark, som indtager førerpositionen inden for udbredelsen af den energirigtige belysningsteknologi i Nordeuropa.
Allerede næste år forventer Philips Lighting Danmark, at 50 procent af markedet inden for belysning vil bestå af LED, hvilket forventes at stige yderligere til 70 procent i 2020.

Det skriver Philips Lighting Danmark i en pressemeddelelse.

Danskerne har for alvor taget LED-teknologien til sig. Med udsigt til besparelser på elregningen og længere pærelevetid har LED-belysning vundet indpas i det offentlige såvel som i det private. Det har sikret Danmark en førerposition inden for LED-belysning i Nordeuropa, men den energisparende belysning har langt fra udlevet sit potentiale på det danske marked.

- Danskerne er de senere år blevet godt LED-uddannede, men nu bevæger hele måden, hvorpå vi tænker LED-belysning sig ind i sin næste fase. Fremover kommer vi til at tale meget mere om LED-teknologiens mange muligheder for at indgå i intelligente løsninger, der kan gøre hverdagen smartere, nemmere og tryggere i både boligen, på jobbet og i det offentlige rum. Vi går fra at tale om enkeltprodukter til at tale om, hvordan produkterne sammen kan indgå i smarte og innovative løsninger i hverdagen, siger Astrid Simonsen Joos, General Manager Nordic Lighting og CEO i Philips Danmark, og fortsætter.

- Det kan fx være intelligente cykelstier, der ved hjælp af sensorer automatisk justerer belysningen afhængig af aktivitetsniveauet på stien. Løsninger som disse vil spare kommunerne for strøm, penge og CO2-udledning samtidig med, at cyklisterne vil opleve en øget tryghed med en markant bedre belysning.

Dansk førerposition skal udnyttes
Landets kommuner er i øjeblikket i gang med at udskifte over 300.000 udendørslamper, der i vid udstrækning erstattes med den strømbesparende LED-teknologi, og de danske forbrugere vælger i stigende grad et LED-produkt, når pæren derhjemme skal udskiftes. I 2015 forventer Philips Lighting Danmark således, af 50 procent af markedet inden for belysning vil bestå af LED. Og bare fem år senere i 2020 forventes dette tal at hedde 70 pct. Det potentiale ønsker Philips Lighting Danmark de kommende år at udnytte. Det kræver dog ifølge Astrid Simonsen Joos mere politisk handling og opmærksomhed, hvis Danmark skal være en førende LED-nation.

- Når man for år tilbage talte om LED, så var det altid i forhold til energioptimering og kroner og ører. Men lys er blevet meget mere end det, og der gemmer sig et stort, uudnyttet potentiale i at skabe intelligente LED-løsninger rundt i landet – både med hensyn til smartere og mere energibesparende løsninger. Danmark er i øjeblikket bedst i Norden i forhold til LED, men hvis vi skal bibeholde den position, så skal de smarte løsninger følge med. Og her spiller kommunerne og det offentlige en afgørende rolle. Teknologien og forudsætningerne er på plads for at gøre Danmark til det førende land inden for innovative og smarte LED-løsninger. Det er blot et spørgsmål om politisk vilje, siger Astrid Simonsen Joos.
Læs mere om: LED
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078