23948sdkhjf

Elektronikproduktionen falder

Trods dykket i september ser industriens negative forventninger dog ikke ud til at have slået igennem for fuld effekt.
Elektronikindustriens produktion faldt i september med 5,2 procent. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik. Dog er produktionen steget 4,1 procent, når de seneste tre måneder forholdes til de foregående tre.

- På trods af fald i industriens produktion i september, har virksomhederne formået at øge produktionen over de seneste tre måneder, hvilket er et godt tegn i en tid, hvor der ellers ses flere negative end positive nøgletal, forklarer økonomisk konsulent i DI Michael Meineche.

Det er især industriens konjunkturbarometer, som udtrykker industriens fremtidsforventninger, der, grundet iskold stemning, giver anledning til bekymring.

- De meget negative forventninger, vi har set i industrien de seneste måneder, har heldigvis ikke slået ud i en tilsvarende reduktion af den faktiske produktion. I hvert fald ikke endnu, siger Michael Meineche.

Hos branchegruppen ’fremstilling af elektrisk udstyr’ fald produktionen med 0,3 procent i september, mens produktionen faldt med 2,2 procent på tre-måneders basis. Samlet faldt industriproduktionen med 0,7 procent i september, mens den steg 0,8 procent i de seneste tre måneder sammenlignet med de forrige tre måneder.

I faktiske tal var den samlede industriproduktion, opgjort uden medicinalindustrien, i september 4 procent højere end i september 2013 og 10,3 procent højere end i september 2012.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095