23948sdkhjf

DMI investerer i ny supercomputer

Supercomputeren skal være med til at give bedre vejrudsigter
Klimaet er under forandring. I en tid med hyppige skybrud og orkaner har danskerne brug for sikre og pålidelige vejrudsigter. Derfor investerer DMI nu i en supercomputer, der har omkring ti gange så stor regnekraft, som den man har i dag. Supercomputeren kommer til at stå i Island, hvor den skal køre på billig, grøn energi.

Det skriver Klima-, Energi- og Bygningsministeriet på sin hjemmeside.

Investeringen vil give en computer, der har op til ti gange så stor regnekraft som sin forgænger. Det skal i fremtiden øge kvaliteten af DMIs prognoser, varsler og vejrudsigter ved for eksempel skybrud.

- Med større regnekraft får DMI’s meteorologer bedre styr på usikkerhederne i prognoserne. Det betyder blandt andet mere nøjagtige vejrudsigter og mere præcise varsler, fortæller klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen, som onsdag vil være i Island for at underskrive en samarbejdsaftale med den islandske miljøminister.

Pris på cirka 40 millioner kroner
DMI køber ca. hver 6. år ny supercomputer, fordi en løbende forøgelse i regnekraft kommer danskerne til gode i form af mere præcise modeller. De seneste gange har computerne kostet i omegnen af 40 millioner kroner.

I dag har DMI begrænsede muligheder for at gøre brug af den moderne teknik, fordi den nuværende supercomputer ikke har kræfter nok til at håndtere de ressourcekrævende datamængder.

Den nye HPC forventes installeret i løbet af 4. kvartal 2015. Indkøbet er endnu ikke sendt i udbud, så DMI ved endnu ikke præcist, hvor kraftig HPC'en bliver. Målet er dog omtrent en tidobling af DMI's regnekraft i forhold til i dag.


Tidsplan

Udbud offentliggøres sidst i november 2014.

Ny supercomputer installeres og idriftsættes i 4. kvartal 2015
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094