23948sdkhjf

Valutakurser og råvarepriser presser indtjeningen hos Styromatic

Elektronikproducenten har haft et år, hvor bruttoavancen er faldet på grund af stigende priser på råvarer - virksomheden oplever dog en høj vækst i Tyskland.
Trods en stigende omsætning har regnskabsåret 2013/2014 havde Styromatic et svagere resultat, end regnskabet året før. Det skyldes hovedsagligt stigende råvarepriser og valutakurs-stigninger.

Bruttofortjenesten faldt med godt 1,1 millioner kroner, og det kunne ses på årets resultat, som endte på 935.000 kroner, hvilket er et fald på knap 600.000 kroner. Bruttoavancen landede på 25,8 millioner kroner.

Et rimelig godt år
Stigende valutakurser generelt - specielt thailandske baht - har derfor gjort, at råvarepriserne også er steget, og derved presset bruttoavancen.

Derudover har Styromatic haft nogle store projekter, som har været lidt forsinket – men de er på vej nu.

- Det har været en rimeligt år, men jeg havde gerne set et bedre resultat, siger administrerende direktør hos Styromatic, Asmus Hamborg-Petersen, som dog glæder sig over, at virksomheden oplever en solid vækst i Tyskland

Vækst i Tyskland
Selskabets afdeling i Tyskland har oplevet en fremgang i aktiviteten med cirka 35 procent i 2013/2014. På det tyske marked oplever virksomheden, at flere virksomheder er blevet mere positive for at outsource en del af produktionen.
Det er især de mellemstore virksomheder, som er blevet mere positive, og den administrerende direktør vurderer, at det er på grund af det stigende konkurrencepres.

Styromatics afdeling i Tyskland får varer ind fra Fjernøsten hver uge og tager sig af deklareringen af told.

- Kunderne kan godt lide, at de ikke skal tage sig af tolddeklarationen, fortæller Asmus Hamborg-Petersen.

Bedre resultat næste år
Hos Styromatic regner man med en bedre indtjening i regnskabsåret 2014/2015. Selvom markedet lå ganske stille omkring sommerferien, mens Ukraine-krisen for alvor rasede, og der er et stort kapacitetsoverskud i Danmark, har virksomheden indtil nu oplevet en pæn ordretilgang i indeværende regnskabsår.

- Der er fortsat stærk efterspørgsel i markedet efter producenter som Styromatic, der har produktion i Danmark og egen produktion i et lavtlønsområde. Vi er meget fleksible, og vi har succes med at levere produkter med en større færdiggørelsesgrad, fortæller den administrerede direktør.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094