23948sdkhjf

Guldregn over startup-virksomhed

FaunaPhotonics, som har udviklet et særligt laserradar-system til overvågning af insekter, er blandt vinderne af Agro Business Parks innovationskonkurrence 2014.
Der var lagt op til guldfest, da vinderne af Agro Business Parks innovationskonkurrence 2014 blev kåret på Agromek 2014 i MCH Messecenter Herning.

Blandt vinderne var et ny laserradar-system, Heimdal, til insekt og skadedyrsovervågning i landbruget, som er udviklet af startup-virksomehden FaunaPhotonics.

Systemet muliggør automatiseret kontinuerlig overvågning af insekt skadedyr på op til 10 kilometers afstand. Med FaunaPhotonics teknologi bliver det muligt at behandle med insekticider mere intelligent, bæredygtigt og effektivt. Dermed har det potentiale til at spille en vigtig rolle som tidligt varslingssystem i integreret skadedyrsbekæmpelse (Integrated Pest Management) indenfor landbruget.

Markedspotentialet vurderes til over 1 milliard kroner på verdensplan med målgrupperne landbruget, landbrugskonsulenthuse og pesticidproducenter.

Stifterne bag FaunaPhotonics er opfinderen af laser radarsystemet Mikkel B. Sørensen, Post Doc på Lund Universitet, biologen Carsten Kirkeby, Post Doc på DTU Veterinærinstituttet og iværksætteren Frederik Taarnhøj, uddannet MBA fra Massachusetts Institute of Technology i Boston.

Agro Business Park lancerer årligt innovationskonkurrencen med det formål at stimulere udviklingen af nye projekter, nye produkter og nye virksomheder inden for den biobaserede økonomi. De tre vinderprojekter får hver en kontant præmie på 50.000 kroner samt tre måneders gratis ophold i Agro Business Parks innovationskontor i Tjele eller Agro Food Park Inkubator i Skejby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095