23948sdkhjf

Develco: Turnaround viser sig på bundlinjen

Virksomheden har vekslet et stort underskud i forrige regnskabsår til overskud.
En turnaround i Aarhus-virksomheden Develco har vendt underskud til overskud. Det viser Develcos regnskab for 2013/2014.

Regnskabsåret viser et beskedent årets resultat på 65.000 kroner, og det er væsentligt bedre end forrige regnskab, der viste et dundrende underskud på 2,15 millioner kroner.

- Forrige årsregnskab fra Develco viste et meget stort underskud. Baggrunden var primært en omkostningstung strategisk satsning, som ikke blev en markedsmæssig succes. Tilbageholdenhed med investeringer hos Develcos største kunder har både i forrige og dette regnskabsår skabt problemer for omsætningen. Develco har imidlertid med held gennemført en omfattende turnaround såvel på markedssiden som i den interne ledelse og herunder indført effektiv økonomistyring, skriver virksomheden på sin hjemmeside om udviklingen.

Lavere bruttofortjeneste
Det spinkle overskud blev skabt på en faldende bruttofortjeneste, der er gået fra 13 millioner kroner til 11 millioner kroner, men den positive udvikling i virksomheden kan ses tydeligt i driftsresultatet, som er øget fra et minus på 2,3 millioner kroner til 425.000 kroner.

- Develco var tidligere en meget konjunkturfølsom virksomhed på grund af sin afhængighed af relativt få store virksomheders investeringsbudget. Den udfordring har vi afhjulpet en del med flere kunder og en bredere palet af serviceydelser. Vores teknologiske kompetencer inden for udvikling af elektronik og i forhold til IoT-applikationer er en stor styrke, men vi er også gået i gang med at udvikle nye samarbejdsmæssige kompetencer i relation til kunder uden forudgående kendskab til udviklingsprojekter med elektronik og trådløse teknologier, siger administrerende direktør Ole Rudkilde.

Behov for flere ingeniører
I kraft af en frontposition på området har ledelsen høje forventninger til, at den accelererende udvikling i Internet of Things repræsenterer et stort vækstpotentiale for virksomheden.

Også på andre teknologiske områder er der stigende efterspørgsel, og aktuelt har Develco behov for at ansætte flere ingeniører, skriver Develco på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078