23948sdkhjf

Sjællandsk hospital installerer blodprøve-robot

Gibosort-robotten fra Gibotech skal håndtere blodprøver på Nordsjællands Hospital.
Robotanlægget Gibosort sorterer og distribuerer automatisk alle blod- og mikrobiologiske prøver til det rette laboratorium, og automatiseringen øger dermed patientsikkerheden ved hurtigt og sikker håndtering, skriver Gibotech i en pressemeddelelse.

Automatisering af logistik, sortering og distribution giver mulighed for hurtigere diagnosticering og dermed behandling. Projektet gennemgår løbende test og bliver installeret på Nordsjællands Hospital i Hillerød for yderligere indsamling af viden, og hos Gibotech forventer man, at anlægget står færdig den 30. april til næste år.

- Vi er i forreste linje, også internationalt, når det drejer sig om innovative løsninger til håndtering og analyse af blodprøver i et moderne laboratorium. Den nye robotløsning reducerer muligheden for menneskelige fejl ved prøvehåndteringen, og det er med til at øge patientsikkerheden for brugerne af Nordsjællands Hospital, så vi ikke kun er et af verdens mest avancerede laboratorier – vi bliver også et af verdens mest patientsikre, siger siger Georg Söletormos, der er ledende overlæge på Klinisk Biokemisk Afdeling.

Nyt supersygehus i 2020
Blodprøvesorteringsprojekt udvikles til Nordsjællands Hospital, og samarbejdet med Tempus600, som udgør blodprøve-transportsystemet, har givet nogle interessante muligheder i fremtidige hospitalsprojekter for alle parter.

- Som ledende bioanalytiker er det en stor tilfredsstillelse, at ledelsen på Nordsjællands Hospital har haft mod, fremsyn og ikke mindst nysgerrighed til omfavne robotteknologien med økonomiske bevillinger. Det giver os ikke bare muligheden for at afprøve teknologien her og nu. Det giver et teknologisk forspring, når vi i 2020 skal rykke ud på det nye supersygehus. De erfaringer, vi tilegner os nu, bliver en uvurderlig basis for udviklingen af vores laboratorium med den nyeste teknologi, siger Evy Ottesen, der er ledende bioanalytiker på klinisk biokemisk Afdeling på Nordsjællands Hospital.

Skalérbar løsning
Gibosort-projektet er et OPI-projekt, der er et samarbejde mellem offentlige og private virksomheder om at udvikle nye løsninger til forbedring og optimering af diagnoseprøvernes vej igennem systemet.

- I Gibosort har vi udviklet en unik totalløsning, der bygger på vores ekspertise indenfor robotteknologien og tætte samarbejde med hospitalsvæsenet, siger administrerende direktør for Gibotech, Henrik Anker, der er projektholder for projektet, og tilføjer:

- Denne løsning er skalerbar i forhold til hospitalets behov, og imødeser det stigende behov for prøve-håndtering. Vi skal tænke smartness ind i vore løsninger og sikre en hurtig og præcis håndtering af blodprøver med brug af færrest mulige menneskelige ressourcer.

Projektet er støttet af Markedsmodningsfonden, der har til formål at fremme vækst, beskæftigelse og eksport, herunder særligt i små og mellemstore virksomheder inden for områder, hvor Danmark har særlige styrker og potentialer.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063