23948sdkhjf

26 industrikonkurser i november

Antallet af konkurser i den danske industri er faldet med en tredjedel.
Det ligner et stort fald i antallet af industrikonkurser, når 2014 sammenlignes med året før. Og det er en positiv udvikling i en tid med fortsat blandede nøgletal for industrien.

De 26 konkurser i november sender det samlede antal konkurser i indeværende år op på 218, og det er markant færre end sidste år, hvor antallet i perioden januar-november var 288. Således ser det ud til, at en fjerdedel af konkurserne er barberet væk.

I oktober gik 21 virksomheder konkurs, og dermed måtte flere virksomheder dreje nøglen om i november. Til sammenligning faldt antallet af konkurser en lille smule fra oktober til november sidste år. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik over konkursudviklingen inden for branchegruppen industri, råstofindvinding og forsyningsvirksomhed.

Dårlig erhvervsklima generelt
Overordnet set oplevede dansk erhvervsliv desværre en iøjnefaldende stigning i antallet af konkurser i november. Således gik 416 virksomheder konkurs mod 398 måneden før, når der korrigeres for normale sæsonudsving. Udviklingen skyldes blandt andet, at et ellers godt konkursår for bygge- og anlægsbranchen ser ud til at ende på en negativ note.

- Med de seneste måneders stigninger er antallet af konkurser nu tilbage på niveauet for et år siden, hvilket i sig selv er ærgerligt, men det er endnu lidt for tidligt at konkludere på om niveauet vil fortsætte længere opad, siger Mira Lie Nielsen, der er chefkonsulent hos Dansk Erhverv og fortsætter:

- Vi vurderer fortsat, at antallet af konkurser overordnet set vil falde det kommende års tid, men vi skal nok regne med at der vil komme måneder med stigninger, da væksten i dansk økonomi er aftaget. Dansk økonomi bevæger sig i bedste fald kun langsomt fremad - derfor vil antallet af konkurser heller ikke falde til niveauet i de brølende år op til finanskrisen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078