23948sdkhjf

Dronebranchen ser muligheder i ny aftale

Det vil tiltrække udenlandske aktiviteter, at forsvaret og dronetestcentret ved Odense Lufthavn har formaliseret samarbejdet, vurderer dronebranchen.
I dronebranchen hilser man samarbejdet mellem forsvaret og HCA Airport, lufthavnen i Odense, om at støtte etableringen af et nationalt testcenter for droner velkommen. Det skriver UAS Danmark på sin hjemmeside.

Lovordene kommer blandt andet fra Christoffer Gregers Glæsel fra Glaucus ApS, der repræsenterer og sælger droner fra det store dronefirma AeroVironment, der blandt andet leverer droner til det danske forsvar. Han mener, at det kan tiltrække udenlandske aktiviteter til Danmark:

- Formalisering af et samarbejde mellem forsvaret og HCA Airport er et vigtigt skridt. Samarbejdet kan give civile aktører og andre statslige organisationer, som vil anvende droner professionelt, mulighed for nyttiggørelse af de erfaringer forsvaret allerede har gjort med anvendelsen af droner, bl.a. Raven UAS og Puma AE UAS. Denne aftale understreger både UAS Test Center Danmarks centrale rolle for den nationale industri, men den vil også uden tvivl øge interessen for udenlandske virksomheders placering af aktiviteter i Danmark, fordi rammerne for industrien forbedres.

Forsvaret underskrev en hensigtserklæring om samarbejde med UAS Test Center Denmark ved den odenseanske lufthavn tirsdag.

Læs også: Dronecenter får fornyet Forsvarsopbakning

Et af områderne, som samarbejdet skal arbejde for, er regler for droneflyvning ved testcentret og i resten af landet. Da der er behov for at kunne teste udstyr ved at flyve dronen ud, hvor den ikke længere er i syne. Målsætningen er derfor etablering af en luftkorridor fra HCA Airport udover farvandet nord for Fyn som et særligt testområde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093