23948sdkhjf

Universal Robots indgår aftale med dansk underleverandør

Betech Seals skal fremover levere pakninger og tætninger til robot-producenten Universal Robots i Odense. En opgave der både stiller krav til de fysiske aspekter og designet.
Robotproducenten Universal Robots fra Odense har indgået aftale med pakningsproducenten Betech Seals om levering af alle tætninger til robotarmenes led.

Robotproducenten leverer deres robotarme i to størrelser til mange forskellige brancher, og variationen stiller krav til komponenternes kvalitet, da robotterne nogle gange står i aggressive miljøer. Den nye leverandør skal løse de problemer, Universal Robots tidligere har haft med at få deres pakninger til at holde længe nok.

- Vores mål var at finde en stærk og langtidsholdbar pakning, og det har krævet, at vi samarbejder med en ekspert i gummi. Vi har brug for, at vores samarbejdspartnere har et dybt kendskab til det polymere materiale, og vi har haft en god teknisk dialog med Betech Seals, hvor de har sat sig grundigt ind i vores udfordringer og behov, siger Jakob Jensen, der er indkøber hus Universal Robots.

For Betech Seals er der tale om en betragtelig opgave, som har været undervejs i længere tid, oplyser Kenneth Møller Alkjær fra Betech Seals til Electronic Supply.

1.500 gummiblandinger at vælge mellem
Aftalen er kommet i stand efter en grundig analyse af robot-producentens behov, og salgschef Johnny Roager hos Betech Seals er godt tilfreds med det udviklingsarbejde, der er gået forud. Betech Seals har analyseret robotarmenes behov ud fra materiale, temperaturer, smøremidler og meget andet.

Ifølge Tom Philipsen, der er Product Manager hos Betech Seals, har firmaet mere end 20 forskellige typer rågummi, der blandes til omtrent 1.500 elastomer-varianter. Til Universal Robots pakning er valget faldet på en særlig hybridgummi, som vurderes at være den bedste løsning til at klare de fysiske krav.

Design stiller krav
Under udviklingen skulle Tom Philipsen også være opmærksom på fladringens udseende. Universal Robots’ produkter er designprodukter, der skiller sig ud fra industrirobotter ved at være kompakte og pæne at se på, og derfor var det et krav, af tætningen kunne falde ind i designlinjen.

- Vores robotarme står mange steder og arbejder side om side med mennesker, og vi vil ikke begrænse vores muligheder, fordi en eventuel kunde ikke vil have en robot stående fremme - derfor har vi valgt, at det æstetiske skal være i top, fortæller Jakob Jensen fra Universal Robots.

Produktion i Køge og Kina
I alt er der tale om ni forskellige pakninger, der fremover skal sidde i Universal Robots to robotmodeller

På søsterselskabet Codan Techs fabrikker i Køge og i Kina er der nu gang i produktionen af de nye pakninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094