23948sdkhjf

Testmiljø for velfærdsteknologi indviet i Odense

Virksomhederne kan få hurtig adgang til at afprøve sundheds- og velfærdsteknologiske produkter i et nyt udviklings- og testlaboratorium, der åbnede onsdag i Odense.
CoLab Denmark, det nye udviklings- og testlaboratorier for velfærdsteknologiske løsninger, blev indviet den 17. december i Odense.

Med CoLab Denmark går de offentlige driftsorganisationer sammen på tværs af sektorer og stiller sig som én sammenhængende partner til rådighed for samarbejde med virksomheder om udvikling og test af fremtidens velfærdsløsninger.

Det nyt testcenter består af fem CoLabs, der er udviklings- og testlaboratorier i tilknytning til regionens fem sygehuse og kommunerne, samt et Plug&Play Lab, der er indrettet hos Syddansk Sundhedsinnovation i Odense. Plug&Play Lab er blevet til i tæt partnerskab med bl.a. GTS-instituttet DELTA (Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter), der har til opgave at servicere danske og internationale virksomheders højteknologiske produktudvikling med rådgivnings- og testfaciliteter i hele Danmark.

Er en hestelængde foran
Virksomheder får med det nye CoLab-samarbejde nu også mulighed for at teste og certificere deres løsninger på tværs af sundhedssystemerne.

- Det er et stærkt setup, hvor virksomhederne kan få en hurtig og nem adgang til at afprøve sundheds- og velfærdsteknologiske produkter direkte på kommuner og regioners systemer. Udover den danske efterspørgsel oplever vi allerede international interesse fra bl.a. USA, Norge og Sverige. Dette vil kun sætte yderligere skub i at få vores unikke skandinaviske samfundsmodel gjort til et attraktivt udviklingsområde og en potentiel eksportsucces for vores virksomheder. Vi er hestelængder foran fx USA og Japan på dette område med at knytte vores systemer sammen. Og det skal vi udnytte, sagde Claus Nielsen, forretningsudviklingschef for sundhed & velfærdsteknologi hos DELTA og viceformand i Europa for den globale mobile sundhedsindustri-alliance Continua.

Udover det tekniske skal produktet også kunne stå sin prøve i den hverdag, hvor løsningen skal bruges. Her kommer de fem udviklings- og testlaboratorier i spil. Løsningerne bliver nemlig testet af borgere, patienter og personale, der alle på den måde bliver medudviklere af produktet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078