23948sdkhjf

GE kræver klækkelig erstatning fra Danfoss

Den amerikanske gigant mener, at Danfoss skal hæfte for hele det tab, koncernen har lidt som følge af opskruede priser i et kompressorkartel.
Ifølge GEs egne udregninger har koncernen købt kompressorer for mere end 1 milliard dollars til kartel-priser. Den amerikanske koncern har ikke oplyst, hvor meget man mener at have tabt på kartellet, men i retsdokumenter, som Dagbladet Børsen er kommet i besiddelse, af erklærer selskabets advokat, Nathanial Wood, at man vil gå efter hele erstatningen hos danske Danfoss.

- Danfoss er solidarisk erstatningsansvarlig for hele det tab, købene har medført, uanset om GE har købt en eneste kompressor af Danfoss eller ej, skriver Nathanial Wood.

Hos Danfoss tager man dog anklagerne med stoisk ro. Nordborg-virksomheden har tidligere betalt en stor bøde til EU-kommissionen og har også bødet 19,7 millioner kroner i et civilt gruppesøgsmål i USA, som GE ikke var en del af. Danfoss’ advokat, Anders Stahlschmidt, har ved en tidligere lejlighed afvist overfor Børsen, at Danfoss kan komme til at hæfte for hele kartellets handlinger, da han ikke mener, at den danske virksomhed har indtaget en ledende rolle.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093