23948sdkhjf

Fremgang over hele linjen hos Videometer

Den sjællandske visionsspecialist løfter både top og bundlinje.
Visionsteknologispecialisten Videometers 2013/2014-årsregnskab er opløftende læsning.

Teknologivirksomhedens bruttofortjeneste var i 2013/2014 på 10,2 mio. kr., en fremgang på 3 mio. kr. i forhold til året før. Driftsresultat var 2,5 mio. kr. mod 504.000 kr. det foregående regnskabsår.

Går godt for begge forretningsben
Videometers store fremgang tilskriver administrerende direktør Leif Dalum en positiv udvikling i de to forretningsgrene, projektforretning og instrumentforretning.

- Begge ben giver god omsætning og en fornuftig
Videometers teknologi
Kernen i Videometers instrumentforretning er forskellige applikationer til fødevarer bl.a. i sortering og måling af plantefrø og fiskeæg. I udvikling og produktion af instrumenterne bruger Videometer ifølge Leif Dalum som det eneste firma i Danmark multispektral visionsteknologi, som ikke er begrænset af standard RGB-farvemåling. Kuglebelysning med LED lægger lys på emnerne med forskellige bølgelængder og giver så et indblik i emnets struktur og kemiske sammensætning.

Teknologien er blandt andet brugt til at udvikle et instrument sammen med Foss, som tester kvaliteten af og dermed prisen på korn indleveret til grovvarecentraler.
indtjening. Dels har vi haft nogle gode udviklingsprojekter, hvor vi sammen med vores søsterselskab Proinvent har leveret mange inspektionsmaskiner. Dels er der kommet godt gang i instrumentforretningen, hvor vi producerer og sælger mere eller mindre ens instrumenter fra gang til gang, forklarer Leif Dalum til Electronic Supply.

For at udbygge positionen er strategien nu, at instrumentforretningen skal udvikles, så egne instrumenter udgør en større og større del af forretningen, mens projektforretningen skal holde niveauet.

Udsigterne og forventningerne for regnskabsåret 2014/2015 er, at omsætning og indtjening skal være på samme niveau som i det succesfulde 2013/2014.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157