23948sdkhjf

Automatiseringsspecialist går ind på sundhedsområdet

En automatisk sengeløfter er Nordland Automatic først skridt ind i hospitals- og sundhedssektoren.
Nordland Automatic store viden om automatiseringsløsninger i private virksomheder er kommet i spil i udviklingen af en ny automatisk sengeløfter.

- Vi måtte sadle om, da krisen kom, og gik på jagt efter nye områder. Sundhedsområdet var oplagt, da vi i forvejen har erfaring med ergonomi med hæve-sænke borde, forklarede direktør i Nordland Automatic, Karl Jensen, om firmaets vej til det nye domæne ved Sundhedsteknologisk Festival, der blev afholdt i Aalborg i uge 5.

Sengeløfteren er resultatet af et samarbejde mellem Nordland Automatic, udviklingscentret One-Stop-Shop og Aalborg Universitetshospital. Løsningen er med til at lette rengøring og redning af hospitalssenge for dermed at lette personalets arbejde, forbedre arbejdsmiljøet og spare transporttid med senge frem og tilbage på hospitalets gange.

Snart klar til kunderne
Projektet startede sidste efterår, og løftemaskinen har været gennem en række tests på Aalborg Sygehus Nord. Udstyret er nu ved at blive rettet til og står overfor at komme ind på hospitalsstuerne. Hermed vil man blandt andet finde frem til, hvordan brugervenligheden kan forbedres.

- Sengeløfteren kan være klar til markedet inden for tre måneder. Vi starter langtidstest i februar på Aalborg Universitetshospital, forklarer Karl Jensen til Electronic Supply. Han understreger, at der er tale om en løbende udvikling. Nordland Automatic-direktøren kan dog løfte sløret for, at man på sigt arbejder med idéen om at integrere en trådløs enhed i løfteren.

Kunderne ser Karl Jensen ikke kun på hospitaler. I andre grene af sundheds- og plejesektoren, hvor der skal håndteres senge, kan løfteren også komme i spil. Det kan for eksempel være på landets plejehjem.

Klare forventninger til det fremtidige salg har Nordland Automatic heller ikke endnu. For at udbrede løfte-løsnignen overvejer firmaet dog at indgå samarbejde med andre leverandører til sundhedssektoren, fortæller Karl Jensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081