23948sdkhjf

Touchskærm-materiale sikrer Venture Cup-sejr

Med et nyt billigt materiale til touchskærme og solceller vandt to unge forskere fra DTU Energi finalen i kategorien Produkt & Teknologi ved Venture Cup Idea Competition.
To unge forskere fra DTU Energi har fundet
Vinder-materialet
De to unge forskere har udviklet zinkoxid-baserede materialer, der kan erstatte det dyre ITO (tin-doteret indiumoxid) i touch-skærme og solpaneler, idet zinkoxid-råmaterialerne er 150 gange billigere og har de samme egenskaber.

Normalt er gennemsigtighed og elektrisk ledningsevne modstridende egenskaber, idet metaller ikke er gennemsigtige, mens glas og andre gennemsigtige materialer ofte er elektrisk isolerende.

De nye zinkoxid-baserede materialer har begge egenskaber, hvilket er meget efterspurgt indenfor solceller, tablets og smartphones, og samtidig er det væsentlig billigere.
et billigt materiale, der både er gennemsigtig og samtidig en fremragende elektrisk leder. Det er dermed en vigtig komponent i touch-skærme og solceller, og det nye materiale er 150 gange billigere end indiumtinoxid (ITO), det materiale der anvendes i dag.

Forskerne, postdoc Li Han og ph.d.-studerende Dennis Valbjørn Christensen fra DTU Energi, præsenterede deres forretningside for det nye materiale ved innovationskonkurrencen Venture Cup Idea Competition på Odense Rådhus og vandt kategorien Produkt & Teknologi samt en pris på 25.000 kr.

- Nu forsker vi i et nyt materiale og en ny deponerings-metode, der bruger industrielle standarder, og sejren i Venture Cup har skabt nye, gode kontakter til erhvervslivet, siger Dennis Valbjørn Christensen.

Venture Cup Idea Competition er sat til verden for at hjælpe danske universiteter med at konvertere studerendes forskning og idéer til rentable vækstvirksomheder. Hensigten er at øge antallet af erfarne iværksættere og nystartede virksomheder, samt at fremme innovation i Danmark.

Dennis Valbjørn Christensen og Li Han har tidligere præsenteret deres forretningside ved CleanLaunchpad, den største europæiske idekonkurrence inden for cleantech, hvor de i efteråret nåede til den europæiske finale. Med den nye sejr i Venture Cup styrkes deres tro på projektet, som DTU Energi i år har udvidet støtten til.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082