23948sdkhjf

Manglende sikkerhed på industrirobotter

Der kommer stadig flere robotter i de danske industrivirksomheder, men mange medarbejdere overholder ikke sikkerhedsforskrifterne, når de betjener de avancerede maskiner. Det giver flere ulykker.
Nye robotter i de danske produktionsvirksomheder giver ikke blot øget effektivitet, men også øget risiko for arbejdsulykker. Det kræver nemlig de rigtige kompetencer og respekt for sikkerhedsforskrifterne at servicere de avancerede maskiner. Det skriver Erhvervsbladet.

- Fabrikanterne er ofte pressede i forhold til pris og levering. De får sørget for, at maskinen er sikker i drift, men får typisk ikke tænkt nok i sikkerhed ved opstillingen og under fejlretning og justering, og kunden har heller ikke stillet krav om det og betaler uden af få det checket, forklarer Flemming Madsen fra konsulentfirmaet Maskinsikkerhed til Erhvervsbladet.

Der findes eksempler på, at sikkerhedsanordningerne på robotterne er blevet frakoblet, eller at afbryderfunktionerne på robotterne er ude af drift. Og ifølge Flemming Madsen er der sikkerhedsfejl på næsten alle robotanlæg, som han har kontrolleret.

I Danmark er antallet af industrirobotter næsten fordoblet inden for de seneste seks år.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11