23948sdkhjf

Vestas udvider i Randers

Fra 1. marts 2015 udvider Vestas sin produktion med et nyt anlæg. Det betyder 50-60 nye arbejdspladser i Randers.
Allerede i december måned begyndte Vestas at ombygge og forberede et produktionsanlæg på Alsvej 21 i den sydvestlige del af Randers. Her skal der fremover produceres styringsenheder til MHI Vestas Offshore Wind’s nye havvindmølle, V164-8.0 MW. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Produktionen skal begynde den 1. marts 2015, og alt afhængig af efterspørgslen på den pågældende havvindmølle vil der blive arbejde til 50-60 personer på Alsvej i Randers. Produktionsanlægget skal rumme højteknologisk produktion, herunder et avanceret testcenter, der skal sikre kvaliteten af styringsenhederne til den nye turbine, oplyser Vestas.

60 arbejdspladser i Randers
De kommende medarbejdere i Randers vil blive en kombination af nyansatte og erfarne medarbejdere fra Vestas-afdelingen i Hammel. Ifølge kommunikationsdirektør i Vestas, Michael Zarin, kommer der 50-60 nye jobs i produktionen i Vestas Controls, og de bliver udelukkende skabt i Randers-afdelingen.

Michael Zarin hæfter sig også ved, at det nye produktionsanlæg i Randers, Vestas Manufacturing, skal levere kontrol- og konvertersystem til de havvindmøller, der lanceres af MHI Vestas Offshore Wind. Disse systemer er udviklet på Vestas i Hammel, og afdelingen i Randers kommer således til at fungere som en satellitproduktion til fabrikken i Hammel.

Glædeligt gensyn
At Vestas nu vælger at placere mere produktion i Randers er meget positivt og passer godt til Randers’ erhvervsmæssige profil, vurderer borgmester Claus Omann Jensen:

- De arbejdspladser Vestas skaber her passer rigtig godt til de kompetencer, arbejdsstyrken i Randers har. Vi har stor erfaring i teknologitung produktion, og med det nye produktionsanlæg på Alsvej er det netop den type jobs, Vestas bringer til byen, fastslår Claus Omann Jensen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126